UFC

(VIDEO) Zbog ovih poteza ga zovu najatraktivnijim na svijetu, no imaju li akrobacije efekta?

Michel Pereira vs. Tristan Connelly
 screenshot
Michel 'Demolidor' Pereira došao je u UFC uz izjavu kako mu prvi cilj nisu pobjede nego to da bude borac zbog čijih će nastupa publika dolaziti u dvoranu. Tog se u prvo dva nastupa itekako pridržavao. Pred njegovu borbu s Diegom Sanchezom, ESPN je u kompilaciju sažeo sve atraktivne poteze iz njegove prve dvije UFC borbe.

Regionalna publika upoznala je Michela Pereiru još u vrijeme dok se borio u SBC-u i svi su već tada vidjeli koliko on ubojit i atraktivan zna biti. Ovaj putnik svijetom, koji za gotovo niti jednu borbu nije radio pripreme, do UFC-a je i došao upravo zahvaljujući svom stilu. No, odmah se postavljalo pitanje može li nastaviti raditi te iste stvari i u najjačoj svjetskoj konkurenciji.

Ako ćemo gledati po prvoj UFC borbi, u kojoj je nokautirao Dannyja Robertsa, to je itekako moguće. Nije niti malo odstupao od svog stila te je upisao pobjedu u toj borbi, automatski spremivši i bonus za najbolju izvedbu. No, već druga borba pokazala je probleme. Pereira je prije okršaja s Tristanom Connelyjem "pao vagu", a onda je putem do kaveza plesao, da bi pri ulasku u njega otplesao "breakdance" točku. Nakon toga je cijelu prvu rundu, u kojoj se mora priznati da je dominirao, izvodio razne vratolomije i do tada neviđene udarce i poteze. Drugu i treću rundu izgubio je iz jednostavnog razloga, ostao je bez kondicije.

Iako je on sam nakon borbe tvrdio da ono što je radio prije borbe i u prvoj rundi nije dovelo do tog pražnjenja tanka, nije teško shvatiti koliko snage i kondicije oduzme ples ili samo jedan salto unazad. Da to nije radio u tolikoj mjeri, posebno kad mu je tijelo bilo iscrpljeno neuspjelim skidanje kilograma, možda bi u ovu borbu ušao s 2-0 omjerom u UFC-u.

To nikada nećemo znati, ali možemo pogledati ovu kompilaciju koja nam govori kako će nas Michel još jednom zabaviti, posebno jer će s druge strane imati Diega Sancheza, jednako uzbudljivog borca za svog protivnika. Borba ima ulogu "co-main eventa" Fight Nighta u Rio Ranchu. Vjerujemo kako će taj status opravdati.

Linker
19. travanj 2024 09:38