UFC

Vraća se Ovince St. Preux: Nekad ponajbolji borac svijeta ugovorio okršaj s neporaženim Rusom

Ovince St. Preux vs. Corey Anderson
 screenshot/Youtube
UFC Fight Night 173 priredba na svoj je program dobila meč Ovincea St. Preuxa i Shamila Gamzatova. Susret je to nekad ponajboljeg teškaša svijeta i neporaženog ruskog talenta koji će dati odgovor može li se OSP ipak još jednom vratiti u vrh ili će na put tamo usmjeriti svog protivnika.

Ovince St. Preux (23-14, 11-9 UFC) već je dugo godina član UFC-a, a najbliže vrhu bio je 2016. godine kad se protiv Jona Jonesa borio za privremenu titulu poluteške kategorije. Tu borbu je izgubio, a nakon toga nije uspio vratiti se tamo gdje je bio, unatoč tome što je u međuvremenu jednom uspio spojiti tri pobjede. Ipak, s tri poraza u posljednjih pet borbi se podosta udaljio od onih najboljih te je također ispao iz Top 15 poretka poluteške kategorije.

U svom posljednjem nastupu ipak je upisao pobjedu, kad je svojim naveliko poznatim "von prue" gušenjem zaustavio Michała Oleksiejczuka. Nakon pobjede nad velikim poljskim potencijalom će to isto pokušati napraviti protiv ruskog. Jer Shamil Gamzatov taj epitet nosi s razlogom.

29-godišnji Gamzatov (14-0, 1-0 UFC) prošle je godine napokon dočekao dolazak u UFC, a to je obilježio pobjedom podijeljenom odlukom nad Klidsonom Abreuom. Očekivalo se u tom nastupu puno više od njega, no sad će imati priliku dokazati kako to nije bila njegova prava slika. Pobjeda nad iskusnim i uvijek neugodnim borcem kakav je OSP bi jako dobro djelovala na ostvarenje njegovih ambicija.

UFC Fight Night 173 održava se 25. travnja u Lincolnu, a prema dostupnim informacijama trebao bi biti predvođen još jednom borbom poluteške kategorije. U njoj bi se trebali sastati Anthony Smith i Glover Teixeira.

Linker
26. travanj 2024 17:47