UFC

Weidman se vraća u srednju, čeka ga opasni 'Wolverine'!

Chris Weidman
 ADRIANA SPACA / BRAZIL PHOTO PRESS via AFP
Polako se slaže popis borbi za još jednu atraktivnu UFC-ovu priredbu...

Nedugo nakon što se pojavila informacija da će UFC-ovu priredbu zakazanu za 8. kolovoza predvoditi teškaški okršaj Derricka Lewisa i Alekseija Oleinika, ESPN i ruski TASS javili su da ćemo istoga dana u akciji gledati Chrisa Weidmana (14-5) kojeg će u Octagonu dočekati Omari Akhmedov (20-4-1).

Borba je to koja će označiti povratak bivšeg prvaka Weidmana u srednju kategoriju i to nakon svega jednog nastupa u poluteškoj, odnosno teškog nokauta kojim ga je u listopadu prošle godine zaustavio Dominick Reyes.

Weidman, koji je inače poražen u pet od posljednjih šest nastupa, pred sobom nema nimalo lagan zadatak. Naime, 32-godišnji dagestanski borac nadimka 'Wolverine' u odličnoj je formi i u posljednjih šest mečeva ne zna za poraz (pet pobjeda i jedan neodlučeni ishod).

Akhmedov je, spomenimo, tijekom UFC karijere nastupao u srednjoj i velter kategoriji, a prije dolaska u najpoznatiju MMA promociju znali smo ga viđati i kao poluteškaša. Posljednji put u akciji smo ga gledali u prosincu 2019. na UFC-u 245 kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Iana Heinischa.

"Idemo, uzbuđen sam što ću se boriti s ovim teškim suparnikom iz Rusije", poručio je preko Twittera Weidman nedugo nakon što se u medijima pojavila informacija o ovom dvoboju, a poruku preko Instagrama napisao je i Akhmedov:

"Vrijeme je za velike borbe", poručio je 'Wolverine'.

Točna lokacija na kojoj će se održati ovaj okršaj još uvijek nije poznata, ali se pretpostavlja da bi to mogao biti APEX kompleks u Las Vegasu.

Linker
14. travanj 2024 21:05