UFC

White nastavio verbalni rat s Jonesom: 'Mogao je biti LeBron ovoga sporta'

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Dana White prisustvovao je press konferenciji nakon završetka UFC on ESPN 9 priredbe, a tamo nije mogao izbjeći pitanja o Jonu Jonesu.

Predsjednik UFC-a i prvak iz poluteške već nekoliko dana vode javnu raspravu koja se zahuktala nakon što su propali pregovori oko Jonesovog prelaska u tešku kategoriju i potencijalnog meča s Francisom Ngannouom.

White je tada kao jedan od glavnih razloga za takav ishod istaknuo financijski dio priče te je medijima otkrio da je 'Bones' zatražio "novac kakav zarađuje Deontay Wilder", što se odmah usporedilo s nekakvih 30-ak milijuna dolara koliko je bivši WBC-ov prvak navodno zaradio od svog revanša s Tysonom Furyjem.

White je u jednom trenutku otkrio i da ima Jonesove tekstualne poruke koje će pokazati tko laže u čitavoj priči, na što mu je UFC-ov prvak uzvratio sa zahtjevom da iste slobodno objavi.

"Što napraviti? Kome vjerovati? Na vama je da procijenite. Zašto bih vam lagao? Što točno mogu dobiti lažima? Nije bitno... Jasno vam je što mislim? Očito je on nabrijan u ovim trenucima", izjavio je White u nedjelju ujutro na spomen navodnih tekstualnih poruka.

Dana je u nastavku bez ustručavanja priznao da on i Jones nikad nisu imali savršen odnos, ali je i istaknuo da 'Bones' za svoju reputaciju može kriviti isključivo samog sebe.

"Jones i ja smo oduvijek tu i tamo imali ovakav odnos. Uvijek si pomislim što je on mogao postati. Mogao je biti LeBron (James) ovoga sporta. Mogao je biti toliko velik. Ali da se pojavi nakon svega što je prošao i pomisli da može dobiti 15, 20 ili 30 milijuna dolara - to je ludo. On sad može napraviti što god hoće. Može pauzirati, a može se i boriti."

White je nedavno izjavio i da na Jonesa gleda kao na najboljeg borca svih vremena, ali sada ističe da to nije dovoljno da bi ovaj mogao tražiti toliku svotu novca.

"Biti najbolji svih vremena ne znači da možeš dobiti 30 milijuna dolara, ali do toga možeš doći ako se dobro prodaješ. Jones je samom sebi napravio toliko toga, a u jednom je 'tweetu' rekao da mu je zbog mene okaljan ugled. Zaista, ja sam kriv? Mislim da si sam napravio jako dobar posao po tom pitanju. To sigurno nije do mene", zaključio je White.

Linker
26. travanj 2024 12:10