UFC

White objavio detalje iz pregovora, Jones zatražio da ga puste iz UFC-a! 'Dana, ne treba mi ovo sra*e'

Jon Jones
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Javna rasprava Jona Jonesa i Dane Whitea dovela nas je do toga da je aktualni prvak iz poluteške kategorije spreman napustiti UFC!

Jones i White svađaju se preko društvenih mreža i medija još otkako se prije nekoliko dana pojavila vijest da su propali njihovi pregovori oko 'Bonesovog' prelaska u tešku i potencijalne borbe s Francisom Ngannouom.

Predsjednik UFC-a je za neuspješne pregovore krivio Jonesa uz riječi da traži "apsurdno preveliki novac u apsolutno krivo vrijeme." UFC ov prvak nije ostao dužan svome šefu pa ga je nedugo nakon toga optužio da laže i da nisu nikada ušli u razgovore oko povećanja primanja.

White je potom otišao korak dalje pa na druženju s medijima ipak odlučio dati uvid u navodne Jonesove zahtjeve.

"Citiram ga i reći ću vam što je on poručio mom odvjetniku. Rekao mu je da želi novac kakav zarađuje Deontay Wilder. Mislim da se radi o 30 milijuna dolara, da je toliko Wilder zaradio", rekao je White spominjući iznos sličan onome koji se s 'Brončanim bombarderom' povezivao u doba njegovog revanša s Tysonom Furyjem.

"Zabavno je ujutro biti u dvorani i gledati Jonesove tweetove u kojima tvrdi da lažem. Imamo njegove tekstualne poruke. Nije da ne mogu dokazati kako je ovo što govorim istina. Imamo poruke, ali to neću objaviti u medijima. Ali možemo ako on to želi sjesti i odraditi detektor laži i jednostavno vidjeti tko govori istinu", nastavio je White pa odlučio završiti u pomirljivom tonu:

"Ne želim se svađati s njime. On je zaradio već dosta novca. Pogledajte što je sve postigao. Ja sam taj koji govori da nema nikakve rasprave. On je najbolji borac svih vremena. Bez obzira na to što vi mislili o njegove zadnje dvije borbe, troje ljudi čiji je mišljenje važno je reklo da je on pobijedio. On je neporažen, a borio se sa svima najboljima. I to uz sve što radi izvan Octagona. Pravne bitke, drogu, alkohol, uz sve to je on i dalje svjetski prvak", zaključio je White.

Jones, naravno, nije mogao ignorirati sve što je predsjednik UFC-a izjavio pa je kroz seriju 'tweetova' ponovno odgovorio Whiteu:

"Ako ćeš se držati tih laži, onda ću se i ja nastaviti braniti. Molim te, reci svom odvjetniku Hunteru Campbellu da objavi te tekstualne poruke", poručio je Jones pa nastavio u još žešćem tonu:

"Nemoj biti je*eni lažljivac, moja reputacija je već primila dovoljno udaraca. Dana, ne treba mi ovo sra*e. Nikad nisam tražio Wilderove brojke. A s obzirom na to da on zarađuje 30 milijuna, kako bi bilo da se mi dogovorimo za polovicu tog iznosa. Kad već govoriš da sam najveći svih vremena i slične stvari... Ne zarađujem ni upola onoga što Wilder zarađuje. Ako je mora reputacija razlog zbog kojeg me toliko podcjenjuješ, onda me oslobodite ugovornih obveza s UFC-om. Siguran sam da ima promotora koji će biti i više nego sretni da me mogu uzeti."

"Da sam htio raditi usporedbe, usporedio bih to sa svojom braćom. Iz prve ruke vidim kako NFL tretira svoje prvake . Postoji velika razlika, a ja sam šutio čitavu karijeru."

"Zarađujem li više od pet po borbi, zarađujem. Trebam li se držati te brojke i za 'super borbe'? Ne. Ako se ne slažeš sa mnom, onda ne razumiješ posao. Ja sigurno nikad nisam tražio 30, nikad nisam ni spominjao neki broj", zaključio je 'Bones'.

Spomenimo i da je Jones za posljednju borbu, u kojoj je pobijedio Dominicka Reyesa, zaradio pola milijuna dolara. Ali to je iznos u koji nisu uračunati razni mogući bonusi, kao i udio od PPV-a.

Linker
20. travanj 2024 11:20