UFC

White objasnio što se mora dogoditi prije nego se Adesanya bude borio protiv Jonesa

Israel Adesanya i Jon Jones
 screenshot/Youtube
Jedan od potencijalnih 'superfightova' koji u ovom trenutku intrigiraju MMA fanove u svijetu svakako bi bio između Jona Jonesa i Israela Adesanye. Predsjednik UFC-a Dana White pozabavio se tom temom te je otkrio kako je ta borba moguća, no isto tako je objasnio što se mora dogoditi prije toga.

Israel Adesanya i Jon Jones uspoređivani su od strane fanova još otkako je trenutni prvak srednje kategorije ostvario svoje prve značajnije rezultate. Osim fizičke sličnosti i uvjerljivosti u svojim nastupima, obojica posjeduju karizmu, ali i ambicije pokoriti borilački svijet. Tako je njihova međusobna borba itekako dobar zalog za budućnost. No, koliko su zapravo šanse da se to dogodi i kada? Najbolji odgovor na to mogao je dati Dana White.

"Reći ću vam što se treba dogoditi prije toga. Israel treba savladati Romera, a nakon toga ima Paula Costu. Možda je još jedan borac nakon toga u igri, a onda ćemo vidjeti. Odradi te sve borbe, pobijedi i onda možeš pričati o Jonu Jonesu, ako Israel naravno stvarno želi tu borbu", rekao je White u razgovoru za Submission Radio dodavši: "No, ako pitate mene, mislim da je Adesanyi najbolje ostati tu gdje je. Neka nastavi pobjeđivati protivnike koji mu dolaze i neka tako izgradi fenomenalnu ostavštinu."

Jones i Adesanya predvode iduće dvije UFC-ove PPV priredbe. Prvi će u Octagon prvak poluteške kategorije i to već 7. veljače, kad će UFC 247 priredbu predvoditi borbom protiv Dominicka Reyesa. Tjedan nakon toga, ako savlada Reyesa, trebao bi saznati idućeg izazivača kroz borbu Coreya Andersona i Jana Blachowicza. Što se tiče Adesayne, njega čeka nastup mjesec dana kasnije, na UFC 248 priredbi. Protivnik mu je Yoel Romero.

Linker
26. travanj 2024 15:29