UFC

White spreman dati šestu priliku Khabibu i Tonyju: 'Hoće li nam onda asteroid pasti na Zemlju?'

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fegusona ipak nije u potpunosti 'otišla u propast'

24. listopada napokon će se u Octagon vratiti Khabib Nurmagomedov. Po treći put u karijeri branit će titulu UFC prvaka lake kategorije te po prvi put ove godine. Protivnik će mu biti Justin Gaethje, borac koji je zapravo svojim svibanjskim nastupom razbio priču koja se stvarala oko rivaliteta Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Neočekivano dominantno savladao je potonjeg te preuzeo njegovo mjesto u velikoj borbi, usput mu prekinuvši impresivan pobjednički niz od čak 12 uzastopnih trijumfa.

No, čini se kako je spomenuta borba i dalje izvediva. Naravno, "hype" će svakako biti manji nego dok su oba borca bili unutar impresivnih nizova, ali stilski je to još uvijek meč koji fanovi žele vidjeti. Predugo su tu borbu čekali da bi na kraju ostali bez nje, unatoč tome što rijetko tko vjeruje da je više izvediva nakon što je toliko puta otkazana.

"Ako Khabib pobijedi Gaethjea, fanovi će dobiti tu borbu protiv Tonyja Fergusona. Mi zapravo već radimo na njoj. I nadam se da će do te borbe uistinu doći budući da znam koliko ju ljudi žele vidjeti", rekao je White u razgovoru za Sports Illustrated.

Borba je do sada ugovarana pa otkazivana pet puta. Svaki je zbog raznih ozljeda ili problema otkazao po dva puta, dok se peti put ispriječila ovogodišnja pandemija. Tako da nema sumnje kako će se strah od novog otkazivanja ponovno pojaviti i mnogi zbog toga zapravo istu borbu više ne bi niti pokušali organizirati.

"Mislim da nikad nije bilo borbe koja je propala toliko puta. Umalo me plaši ponovno ju organizirati. Što će se iduće dogoditi? Hoće li asteroid pasti na zemlju? Toliko loše izgleda ta situacija", otkrio je glasno još svoje razmišljanje predsjednik UFC-a.

Ferguson je svoju iduću borbu trebao imati 24. listopada, na istoj priredbi gdje će Khabib braniti titulu protiv Gaethjea, no UFC se nije oko financijske strane uspio dogovoriti s njegovim planiranim protivnikom, Dustinom Poirierom. Zamjenski protivnik nije mu ponuđen i trenutno nije poznato kako su UFC-ovi planovi oko ovog vrlo popularnog borca.

Linker
11. svibanj 2024 05:23