UFC

Whittaker konačno otkrio zašto je otkazao nastup na UFC-u 248: 'U tom se trenutku sve raspalo'

Robert Whittaker i supruga
 screenshot/Youtube
Robert Whittaker napokon je otkrio zbog čega se otkazao ugovorenu borbu protiv Jareda Cannoniera te se povukao u vlastitu privatnost. Kaže kako zdravstveni problemi njegove djece nisu bila istinita informacija, nego da je bila riječ o njegovom vlastitom problemu mentalne prirode.

Robert Whittaker je u listopadu prošle godine ostao bez titule UFC prvaka srednje kategorije, a nedugo nakon toga ugovorio je iduću borbu, u kojoj bi pobjedom mogao doći u priliku da istu ponovno napadne. No, u jednom trenutku se povukao, bez navedenog razloga. Samo je zamolio medije da mu ne smetaju te da mu je potrebno privatno vrijeme. Krenule su nakon toga svakakve insinuacije, no ništa uz pravu potvrdu. Sve do sada, kad je napokon otkrio što se dogodilo.

U razgovoru za Daily Telegraph, Whittaker je otkrio što je zapravo bio njegov problem. On je naime u potpunosti bio mentalne prirode.

"Jednostavno sam u jednom trenutku stao i pitao sam sebe što ja to radim. Bio je Božić. Moja je obitelj bila negdje drugdje. U tom trenutku se jednostavno sve raspalo", ispričao je Whittaker.

Tada je automatski otkazao borbu protiv Jareda Cannoniera planiranu za UFC 248 priredbu. S vremenom su se pojavile informacije kako je pauzu uzeo zbog bolesnog djeteta kojem treba donirati koštanu srž, no to nije bila istina.

"Ne, sva moja djeca bila su dobro. Problem je bio u meni", rekao je Robert, kojem po tom pitanju nije pomogla pohvala koju je dobio od Dane Whitea. Predsjednik UFC-a tada je izjavio kako je Robert sjajan čovjek koji se povukao iz borbe zbog apsolutno nesebičnih razloga.

"Sve u životu sam žrtvovao, samo sam nastavljao raditi dalje. No, ne možeš to zauvijek raditi. Fizički se potrošiš, ali još više mentalno. Nisam bio kod kuće i to me ubijalo. Zbog svog rasporeda treninga propuštao sam rođendane, vjenčanje, sahrane. I svaki novi trening u takvim okolnostima bio je udarac za mene", objasnio je.

Osim toga, otkrio je i kako je jedna borba koju je odradio već napravila dovoljno štete te da je zapravo pauzu trebao uzeti nakon nje.

"Ona druga borba protiv Romera, ona me je isisala. Ne samo borba nego sve što se događalo osim toga. Bio sam bolestan i ozlijeđen. Čak i kad se nisam borio, nisam odmarao. Da bi bio prvak ne smiješ imati neke dvojbe ili sumnje, a ja sam propitivao sam sebe jesam li pregorio. Jer, čim prođe jedna borba, evo već ti se priprema druga. Dolaze negativne misli, a moraš ih blokirati. Zagrizeš gumu za zube i samo nastaviš. Čak i kad mi se s fizičke strane trening prilagodio, mentalno sam bio potrošen. I to tako bude sve dok ne zakažeš u borbi upravo zbog toga što mentalno nisi u najboljem stanju. Ja u borbi protiv Adesanye jednostavno nisam bio ono što sam trebao biti. Znam da mogu biti puno bolji od toga", iskreno je opisao sve kroz što je prolazio.

"Volim biti borac i to je nešto u čemu sam dobar, no onako više nisam mogao nastaviti", rekao je i na kraju dodao: "Prilagodio sam svoj život. Treniram, ali više ne do maksimuma kao prije. Mogu reći da napokon živim."

Za Whittakera se očekivalo da se vrati u kolovozu, na Fight Nightu u Dublinu, gdje bi se borio protiv Darrena Tilla. No, nakon posljednjih restrikcija u Irskoj, ta priredba je upitna.

Linker
27. travanj 2024 07:01