UFC

Whittaker spreman već za rujan: 'Protiv Adesanye nisam bio svoj!'

Robert Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Bivši prvak slavio je u vrlo bitnom meču za nastavak svoje MMA karijere

Nije se lako vratiti nakon teškog poraza i gubitka titule, ali 29-godišnji Australac očito je dobro posložio stvari u svojoj glavi nakon meča s Israelom Adesanyom te se borbom protiv uvijek opasnog Darrena Tilla vratio na pobjedničke staze.

Whittaker je u Abu Dhabiju stigao do svoje 21. pobjede u karijeri, odnosno 10 u posljednjih 11 nastupa. Nije bilo lako, pogotovo ne nakon nokdauna koji je doživio u prvoj rundi, no Rob se vratio i ponovno postao vrlo bitan igrač u srednjoj kategoriji.

"Očito je tu bilo puno pritiska i stresa pred ovaj meč. No, sada sam sretan. Ostvari smo rezultat po koji smo stigli. Sretan sam i što sam imao priliku pokazati svoje vještine te što sam se izvukao iz neugodne situacije. Bila je to sjajna, ali stresna borba", izjavio je Whittaker na press konferenciji nakon meča.

Iako nije htio ulaziti u prozivke, 'Bobby Knuckles' smatra da je ponovno u stanju postati prvak.

"Vjerujem da sam na toj razini i mislim da i drugi to vide. U prošlom meču jednostavno nisam bio svoj. Ne želim ništa oduzeti od njega (Israela Adesanye, op.a.). On je sjajan udarač, ali ja jednostavno nisam bio svoj. Sada se veselim povratku na posao i želim vidjeti kako će se moj idući meč odviti."

Whittaker je otkrio i da će biti spreman za nastup već u rujnu te se usput ponudio da bude rezervna opcija za meč u kojem bismo trebali gledati Adesanyu i Paula Costu. Iako taj dvoboj još uvijek nije službeno potvrđen, pretpostavka je da ćemo ga gledati 19. rujna na UFC 253 priredbi.

"To bi bilo sjajno vrijeme za povratak. Baš ću tada biti u pripremama. Bilo i sjajno ako bismo se svi mogli naći na istom 'cardu'. Bit ću spreman. Već sam sad spreman nastupiti u meču za titulu. To sam i pokazao u ovom posljednjem nastupu", dodao je Rob.

UFC svom bivšem prvaku nije ništa obećao, a čini se i kako Australac uopće neće biti razočaran ako ga smjeste u neki meč bez pojasa kao velike nagrade.

"Iskreno, briga me. Nikad se nisam zamarao time tko će mi biti protivnik. Zbog takvih me stvari u UFC-u toliko vole. Smatram da mi kao borci nikad ne bismo trebali birati protivnike. Takva je ova igra", zaključio je Whittaker.

Linker
24. travanj 2024 17:46