UFC

Zabit objasnio problem s kondicijom: 'Borio sam se s infekcijom'

Zabit Magomedsharipov
 screenshot
Zabit Magomedsharipov proteklog je vikenda ostvario svoju najvažniju UFC pobjedu do sada, no nije mogao pobjeći od činjenice da je u trećoj rundi kondicijski pao te da je jedva dočekao kraj borbe na nogama. Objasnio je to zdravstvenim problemima, odnosno infekcijom s kojom se borio tijekom priprema.

Vrlo zanimljiva i uzbudljiva bila je borba Zabita Magomedharipova i Calvina Kattara od samog početka. Visoki tempo i puno atraktivnih udaraca ono je što je krasilo borbu, a Kattar je ugodno iznenadio svojim odgovorima na atraktivne tehnike udaraca kakvima Zabitov stil borbe jednostavno obiluje. Time je ruskog borca odmah prisilio na promjenu taktike, što je i Zabit sam otkrio na konferenciji za medije.

"Znao sam da je čvrst i jak borac. Nismo očekivali da će tako dobro blokirati pa sam morao puno više udarati ga po nogama. To je bilo drugačije od onoga što smo mislili kako će borba izgledati", objasnio je zašto se već sredinom prve runde prebacio na kickove, što je nešto do sada ne često viđano od njega.

No, ono što je svima bilo vidljivo je njegova jako loša kondicija u trećoj rundi. Usporio je, više nije pogađao jednako dobro kao u početku i vidjelo se da teško diše. Kattar to nije uspio iskoristiti da ga završi, no ostao je dojam kako bi Zabit teško uspio doći do pobjede da je borba bila na pet rundi. On je objasnio kako inače ne bi bila takva situacija, no da je tijekom priprema imao zdravstvenih problema.

"U trećoj rundi sam bio podosta umoran, ali to je rezultat što sam se zarazio infekcijom dok sam bio na Tajlandu. Morao sam uzimati antibiotike i to je svakako imalo utjecaja na moj nastup", objasnio je razloge malo slabije izvedbe u posljednjoj dionici.

Zabitu je ovo bila šesta pobjeda u šestom UFC nastupu te je zatražio borbu za titulu protiv pobjednika borbe između Maxa Hollowaya i Alexandera Volkanovskog. Vrlo lako moguće je kako će on biti među publikom T-Mobile Arene 14. prosinca, kad se održava UFC 245 priredba na čijem se programu ta borba nalazi.

Linker
24. travanj 2024 16:07