UFC

Zadovoljio bi i najveće kritičare: McGregorov trener otkrio koga želi za idućeg Conorovog suparnika!

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Nekoliko se imena spominje u kombinacijama za idućeg suparnika Conora McGregora, a sada je svog favorita u toj utrci otkrio trener irskog borca John Kavanagh.

Da se pita Kavanagha, Conor bi u svom idućem meču ukrstio rukavice s Justinom Gaethjeom.

"Osobno bih preferirao Gaethjea u velteru. Zašto? Jer je on isto borac lake kategorije, a ovako nitko od njih ne bi trebao skidati kile", otkrio je Kavanagh razgovarajući s Arielom Helwanijem.

Gaethje je trenutno trećerangirani na ljestvici izazivača u lakoj kategoriji. Riječ je o borcu koji ima tri pobjede u nizu i to je sve tri ostvario nokautom u prvoj rundi. Redom su od njegovih udaraca padali James Vick, Edson Barboza i Donald Cerrone.

31-godišnji Amerikanac iz Arizone prema velikom je dijelu fanova nepravedno zapostavljen od strane UFC-a. Neki od njih već ga sad vide kao prvog legitimnog izazivača za pobjednika iz dvoboja Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, ali Dana White ima drugačije planove.

Predsjednik UFC-a, naime, tu priliku čuva za svoju najveću zvijezdu i povratnika koji je proteklog vikenda za 40 sekundi nokautirao Donalda Cerronea.

"Naš je cilj vratiti titulu u lakoj, a ovo bi bio korak prema tome", nastavlja Kavanagh pa dodaje još jedan razlog za borbu u velteru.

"Ne vidim zašto bi skidao kile, osim ako ulog nije borba za pojas. Ostani na ovoj kilaži, ne vodi bitku s kilogramima i onda za veliki meč skini posljednjih sedam kilograma".

Kavanagh je priznao da on nije čovjek koji će donijeti konačnu odluku te da bi i Jorge Masvidal mogao biti idući na redu.

"O tome će odlučiti Audie Attar (McGregorov menadžer, op.a.), Conor i UFC."

A kada bi Conor mogao ponovno u akciju?

"Iznenadilo bi me da ne nastupi prije ljeta. Pričalo se o ožujku ili travnju. Mislim da bi imalo smisla da sad treniramo i pripremimo ga za travanj pa ako netko od odustane (od Khabiba ili Tonyja, op.a.) onda bi mi bili spremni uskočiti. Ako pak sve prođe po planu kod njih, onda možemo dogovoriti nešto odmah u tjednima iza toga. Borba s Khabibom je ta koja se mora ponovno dogovoriti jednog dana. Ona je bitna i za Khabibovu ostavštinu. McGregora je već pobijedio, a pobijedi li i Fergusona pa opet McGregora onda može otići u mirovinu s 30-0 i imao bi pobjede nad najboljima", zaključio je slavni trener iz SBG-a.

Linker
20. travanj 2024 08:07