UFC

Zastrašujući Ngannou otkriva: 'Frustrira me što mi borbe ne traju duže!'

Francis Ngannou
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Francis Ngannou pomalo je frustriran što je još jednu borbu završio već nakon prve prave akcije. Kaže kako je jako puno uložio u svoj trening te da je imao veliku želju prezentirati neke druge segmente svog borilačkog arsenala.

Nakon što mu je samo 20 sekundi trebalo za upisati novu pobjedu, Francis Ngannou ponovno bez sumnje može nositi naziv najopasnijeg teškaša svijeta. Četvrta pobjede nokautom u nizu, a najdulja od njih trajala je tek 71 sekundu. Zastrašujući Kamerunac još jednom je impresionirao i time je zadovoljan, no isto tako otkriva kako je frustriran što nije imao priliku pokazati više toga. To je otkrio u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Malo je frustrirajuće što se ne mogu boriti duže. No, osjećaj da sam odradio posao i to veselje, to ipak nadmaši frustraciju. Na kraju je najvažnije pobijediti u borbi. A ja sam to napravio na pravi način, pošteno, čisto, dobrim nokautom. To mi je u redu, no želim se više boriti. Uložio sam jako puta u svoju borbu na podu i hrvanje, radimo jako puno na tome. No, možda idući put. Volio bih pokazati svoju cijelu igru i za što sam sve sposoban", rekao je 'Predator'.

Kaže kako mu brzi nokaut nije bio u planu. Zapravo, s takvim planom je ušao u samo jednu borbu, onu u kojoj to nije uspio napraviti.

"Nisam očekivao da ću ga tako brzo pobijediti i pokušavam nikad ne razmišljati o tome. Razmišljam kako postajati sve bolji kako vrijeme u borbi prolazi. Samo jednom sam si dozvolio razmišljati o tome da trebam što brže završiti borbu i to mi se obilo o glavu. Bilo je to u borbi protiv Stipe Miočića, ušao sam s ciljem da ga što prije završim. A to ne smijem, ne smijem loviti nokaut nego odraditi posao kako sam osmislio, a onda će nokaut doći sam", ispričao je, osvrnuvši se kratko i na nastup pred praznim tribinama:

"Dok sam išao prema kavezu naravno da sam primijetio kako nema ljudi te je bilo čudno kad sam ušao u borilište. No, kad je borba završila to nisam osjetio. Sve se događa u Octagonu, a emocije su ono što prevlada. Tu je tvoj protivnik i članovi tima. Ne primijetiš publiku u tom trenutku."

Ngannou nakon pobjede nije odmah krenuo slaviti, nego je stao kraj svog protivnika čije su stanje liječnici u tom trenutku promatrali. Upitan je zašto je to napravio, odnosno je li se uplašio za Jairzinovo stanje.

"Bio sam malo zabrinut, htio sam provjeriti da je dobro. Naravno da sam sretan zbog nokauta, to mi je bio cilj napraviti. No, ako ja mogu protivnika nokautirati, a da on prođe bez posljedica, to je savršen scenarij. Nemam nikakve mržnje prema svom protivniku. On je odradio dobar posao i puno je žrtvovao da bi bio tamo i da se mi borimo. Zaslužan je što je do ove borbe došlo i zaslužuje više od samog respekta. A nitko bolje od mene ne zna što je on prošao da bi do te borbe došlo", prezentirao je svoj sportski duh.

Ngannouova iduća borba trebala bi biti za titulu, a ako se sve odvije kako UFC planira, to bi se moglo dogoditi sredinom ili krajem jeseni. Naravno, glavni uvjet je da se Stipe Miočić i Daniel Cormier bore na ljeto te da Miočić, ako on upiše pobjedu, bude spreman već par mjeseci kasnije nastupiti još jednom. Ako u toj borbi pobijedi Cormier, Ngannou se može boriti bilo kad, budući da je DC najavio mirovinu. U tom slučaju Miočić možda ne dobije priliku pojas odmah vratiti. No, nema smisla špekulirati, bitno je da se ta trilogija napokon završi.

Linker
20. travanj 2024 11:18