UFC

Završnica je presudila: Evo kako su suci bodovali borbu Adesanye i Romera

Adesanya vs. Romero
 Harry How/Getty Images/AFP
Israel Adesanya savladao je Yoela Romera jednoglasnom sudačkom odlukom, čime je obranio titulu UFC-ovog prvaka srednje kategorije. No, svakako je zanimljivo vidjeti kako je bodovanje glavne borbe UFC 248 priredbe izgledalo.

Vrlo pasivna borba nije zadovoljila apsolutno nikoga, osim Adesanye. "Last Stylebender" ostao je prvak, a da je protiv Romera primio tek nekoliko pravih udaraca. Ako znamo da mnogi borci nakon okršaja s Kubancem više nisu bili ono što su bili prije toga, to je svakako dvostruki dobitak za Adesanyu, koji će se uskoro moći pripremati za idući ispit koji mu slijedi.

No, svakako je zanimljivo vidjeti kako je Adesanya došao do ove pobjede, posebno nakon što u prve dvije runde nije napravio gotovo ništa. Istina, nije niti Romero, koji je vjerojatno čak i više krivac za borbu kakvu smo gledali.

Prema objavi web stranice MMA Decisions, suci ove borbe jednoglasno su prvu rundu dali Romeru. Sal D'Amato i Ron McCarthy ostali su vjerni Kubanci i kod druge, dok je Chris Lee već tijekom nje bio zadovoljan onim što je Adesanya pokazao. Ipak, ono što je odlučilo je činjenica da je Adesanya prema mišljenju sva tri suca uzeo posljednje tri runde. Bilo je to razdoblje borbe u kojoj je prvak pronašao distancu za udarce nogama, ali je isto tako i Romero tijekom njih napokon bio agresivnije. Lako je zaključiti kako su brojniji, ali ne toliko efektni udarci Adesanye, u očima sudaca ipak značili više nego poneka kombinacija ili bomba kakvu bi pogodio Romero.

Sve u svemu, u ovoj borbi nije bilo puno preglasavanja sudaca, a i Adesanya je sam nakon svega utvrdio kako je uvjeren da je jasno i čisto pobijedio. Romero se nije bunio na odluku nego na način borbe svog protivnika, no vjerojatno je on onda trebao napraviti nešto da borba bude drugačija. Ipak je on bio izazivač koji je bio svjestan kako treba napraviti nešto više ako želi uzeti pojas prvaka.

Linker
27. travanj 2024 06:45