UFC

Unatoč sedam pobjeda u nizu, Ponzinibbio uklonjen s UFC-ove velter ljestvice

Santiago Ponzinibbio
 screenshot/YouTube
Unatoč sedam pobjeda u nizu, Santiago Ponzinibbio izgubio je svoje mjesto na UFC-ovoj ljestvici velter kategorije. To se može opravdati dugim izbivanjem iz Octagona, no isto tako vrijedi navesti kako to nije njegova odluka, budući da isti već neko vrijeme traži ugovaranje novog nastupa.

Argentinac je već i prije ovoga bio jedan od podcjenjenijih UFC boraca. Dogurao je do osmog mjesta ljestvice izazivača velter kategorije putem sjajnog niza od sedam pobjeda, no unatoč tome nije uspijevao ugovoriti borbu protiv nekog bolje rangiranog borca. Onda su se pojavili problemi sa zdravljem, a trenutno je u fazi gdje je spreman boriti se, no UFC mu ništa ne nudi. Upravo zbog toga što on ima namjeru nastupati, činjenica da je uklonjen s ljestvice nema nikakvog smisla.

33-godišnji Ponzinibbio nije nastupio od studenog 2018. godine, kad je u glavnoj borbi Fight Nighta u Argentini, no već krajem prošle godine najavio je aktivnu 2020.

"Želim se vratiti što prije i boriti se za pojas. Moj plan je u 2020. godini boriti se tri puta, a unutar toga bi trebala biti borba za pojas", rekao je svojevremeno u razgovoru za MMA Fighting. Argentinac se cijelu prošlu godinu borio s bakterijom, o kojoj je rekao: "Bakterije su komplicirana stvar i poprilično su uništile moj imunološki sustav. Nije kao ozljeda koljena nakon koje prođeš operaciju i znaš koliko će ti trebati za oporavak. To je jedan potpuno drugačiji i jako kompleksan svijet."

Novu namjeru ugovaranja borbe izrekao je u ožujku, kad je prozvao Tyrona Woodleya i još neke borce, no također nije bilo odgovora od strane UFC-a. Zapravo, njihova prva interakcija prema njemu je upravo to micanje s ljestvice, s pozicije za koju se dugo borio najtežim mogućim putem, bez ikakvog preskakanja prepreka. Time automatski gubi reference za dobivanje kvalitetnog protivnika kad mu se nastup napokon ugovori.

Ponzinibbio nije komentirao te novosti, što bi moglo značiti kako je trenutno u pregovorima oko nove borbe. U tom slučaju uvijek postoji mogućnost da ga vrate tamo gdje je bio, no ljestvica bez njega uistinu izgleda nevjerojatno i besmisleno. U dosadašnjoj karijeri Ponzinibbio je upisao 27 pobjeda i tri poraza, dok je kao UFC borac na omjeru 9-2.

Linker
30. travanj 2024 09:32