UFC

(VIDEO) Frustrirani Blaydes Miočića nazvao starcem koji traži pozornost: 'Nisam ga zamišljao kao ovakvog prvaka'

 GREG BAKER / AFP
Raste nezadovoljstvo u teškoj kategoriji. Nakon Daniela Cormiera i Curtis Blaydes počeo je pričati o Stipi Miočiću i njegovoj neaktivnosti te priprijetio da bi mogao podići glas i pozvati aktualnog prvaka da napusti svoju titulu.

Miočić se, podsjetimo, još uvijek oporavlja od ozljede oka koju je zadobio u svom revanšu s Cormierom. Od tog meča i Stipinog povratka na tron prošlo je pet i pol mjeseci, a još uvijek nema nikakvih informacija o tome kada i protiv koga bi mogao braniti titulu.

Teškaški prvak nedavno je tek dobio zeleno svjetlo liječnika za povratak treninzima, što je zasigurno pomak nabolje, ali zbog nejasne situacije polako raste nezadovoljstvo među njegovim izazivačima. Dok s jedne strane UFC i Cormier vjeruju da je trilogija nešto što se mora dogoditi, iz Miočićevog tabora stigle su poruke da bi možda poželjniji bio neki suparnik s kojim se on još nije borio.

Blaydes je, recimo, jedan od kandidata koji spadaju u tu kategoriju, a trenutno je i borac s tri uzastopne pobjede. Posljednja u nizu ostvarena je prošlog vikenda u Raleighu gdje je 'Razor' tehničkim nokautom zaustavio bivšeg prvaka Juniora Dos Santosa. Odmah nakon tog meča, Blaydes je zatražio borbu za pojas, ali svjestan je da sve ovisi o jednom čovjeku.

"Trenutno sve ovisi o Stipinim odlukama. Znam da je ozlijeđen i da ga nema neko vrijeme, ali bilo bi lijepo kad bi donio odluku. Daj nam barem neki rok, neki plan. Ako želi 'DC-ja' to je u redu. U tom slučaju nemam problem čekati", rekao je Curtis u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Blaydes ističe da poštuje Stipu, podsjeća i na njihove zajedničke treninge, ali i poručuje kako je stiglo vrijeme za nekakve pomake.

"Neću lagati, ovo je pomalo iritantno i frustrirajuće. Poštujem Stipu, trenirali smo skupa u prošlosti, ali nisam ga zamišljao kao prvaka koji će stvoriti ovakvu situaciju. Ispada kao da samo upija pozornost. To je njegovo pravo, ali kao prvak bi se trebao boriti. On treba braniti pojas i dalje dokazivati da je prvak. Proći će godina dana prije nego što zakorači u Octagon, a to je za mene preduga pauza. Ako dođemo do lipnja ili srpnja, a budemo još uvijek bez odluke, počet ću tražiti da brani ili napusti pojas. Nije ovo izraz nepoštovanja, on je sjajan borac i odlična osoba, ali ja sam u najboljim godinama i nemam vremena čekati starce da uživaju u centru pozornosti. Makni se i napravi mjesta za svježu krv", zaključio je 28-godišnji teškaš koji je trenutno rangiran kao treći na ljestvici izazivača.

Linker
02. svibanj 2024 23:02