UFC

(VIDEO) Khabib nahvalio Fergusona i odgovorio na pitanje - 'Izbjegava li McGregor borbu s Gaethjeom?'

Khabib Nurmagomedov
 Vitaly Timkiv / Sputnik / AFP
Još manje od dva mjeseca dijele nas do velike UFC 249 priredbe koja nam donosi dugoiščekivani meč Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Aktualni prvak iz lake kategorije najavio je u razgovoru s TMZ-om taj dvoboj i bez ikakvog ustručavanja rekao da u 'El Cucuyju' vidi najtežeg od svih suparnika s kojima se dosad susreo u Octagonu.

"Borio sam se protiv likova poput Barboze, dos Anjosa, Conora, Poiriera, Iaquinte. Svi oni nisu toliko čvrsti i teški protivnici kao što će to biti Tony Ferguson. Tony nije poput njih", izjavio je Khabib u najavi borbe koja nas čeka 18. travnja u Brooklynu.

Kao što to obično biva kada mediji razgovaraju s njim, Khabib nije mogao izbjeći pitanja o svom najvećem rivalu - Conoru McGregoru. Od njega se u ovom slučaju tražila analiza meča u kojem je Irac za svega 40 sekundi zaustavio Donalda Cerronea.

"Kauboj uvijek gubi 'main event' borbe. U zadnjih 10 nastupa je izgubio 6 ili 7 borbi. On trenutno nije top borac u lakoj ili velteru. Radi se o velikom imenu, ali njegovo vrijeme je prošlo. Conor se treba boriti opasnim protivnicima poput Justina Gaethjea. I treba se vratiti u laku, skidati kilograme...", poručuje Khabib.

A misli li Nurmagomedov da Conor izbjegava Gaethjea?

"Mislim da izbjegava teške 'matchupove', ne samo Gaethjea. On si sam bira protivnike, a to može raditi jer je velika zvijezda."

"Ali Conor se želi boriti s tobom, a ti si najjači borac u čitavom UFC-u?" - uslijedilo je novo pitanje.

"Ljudi samo žele gledati dramu. Ovo je dobro ako pričate o novcu, ako pričate o drami, ali ne i ako pričate o pravoj borbi za naslov. Ja sam tu da stvorim ostavštinu, a to ću napraviti ako pobijedim teške protivnike, prave izazivače, a ne ove lažne", zaključuje Khabib.

Linker
28. travanj 2024 02:39