Regija

(VIDEO) Mikeliću pobjeda nakon jednog od najbrutalnijih 'high-kick' nokauta godine

Mikelić vs. Minichino
 screenshot/Youtube
U potpuno ispunjenoj pulskoj dvorani Pattinaggio održana je borilačka priredba imena 'Gladijator Fight Night 4' na kojoj su nastupili  najbolji istarski profesionalni MMA i kickboxing borci. Većina njih, uključujući Ivana Vitasovića, Ivan Bilića, Andija Vrtačića i Tea Mikelića, upisala je pobjede.

U dvorani Pattinaggio ukupno se održalo četiri poluprofesionalne i pet profesionalnih borbi, a najveće zvijezde bili su borci domaćeg Trojana, kluba trenera Zelga Galešića. Oni su ostvarili obje poluprofesionalne te svih pet pobjeda u pro borbama. No, krenimo redom kroz ono najzanimljivije.

Prvi od profesionalaca se publici predstavio Ivan Bilić, koji se vratio u MMA nakon šest godina. Nakon promjene dva protivnika u posljednjem tjednu prije borbe, Bilić je u ring ušao protiv Đorđa Rajića iz Srbije te ga je savladao prekidom ground n' poundom u prvoj rundi. Uspješan je bio Marko Mašović protiv Giannija Rege iz Italije, prekidom u drugoj rundi, a najatraktivniju pobjedu, također protiv Talijana, ostvario je Teo Mikelić. Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača posao je završio već u prvoj minuti tako što je atraktivno nokautirao Raffaelea Minichina. Taj nokaut svakako vrijedi pogledati više puta.

Mjesto u sunaslovnoj borbi pripalo je još jednom momku koji se iz kickboxinga prebacio na MMA. U pitanju je Andi Vrtačić kojem se suprotstavio Leona Krajačić. Borca iz Belišća bivši je FFC-ov kickboxing prvak savladao prekidom u prvoj rundi. Što se tiče glavne borbe, Ivanu Vitasoviću suprotstavio se Maikel Santiesteban iz Kube, a hrvatski teškaš slavio je prekidom u drugoj rundi, nakon odvođenja borbe u parter te serije udaraca na koju njegov protivnik nije imao odgovor.

Ispod teksta možete pogledati cijelu priredbi. Meč Ivana Bilića počinje na 38:30, Marka Mašovića na 44:23, Tea Mikelića na 59:46, Andija Vrtačića na 1:05:41, a Ivana Vitasovića na 1:16:00. Ispod videa nalaze se i rezultati priredbe.

Gladijator Fight Night 4 rezultati

semi-pro K1 (65 kg): Salahudin Šuke (Trojan) def. Gaj Rukavina (Novi Zagreb) - prekid 3. runda
semi-pro MMA (77 kg): Enis Mucaj (Kosovo) def. Samba Thiam (Senegal) - sudačka odluka)
semi-pro K1, (+93 kg) Tim Jevšček (Slovenija) def. Ivan Kostanjčar (Dynamite Rijeka) - sudačka odluka
semi-pro MMA (84 kg): Moris Macuka (Trojan) def. Domenico de Bari (Italija) - prekid 1. runda
MMA (77 kg): Ivan Bilić (Trojan) def. Đorđe Rajić (Srbija) - prekid 1. runda
MMA (70 kg): Marko Mašović (Trojan) def. Gianni Rega (Italija) - prekid 2. runda,
K1 (70 kg): Teo Mikelić (Trojan) def. Raffaele Minichino (Italija) - prekid 1. runda
MMA, (84 kg): Andi Vrtačić (Trojan) def. Leon Krajačić (Team Belišće) - prekid 1. runda
MMA (+93 kg): Ivan Vitasović (Trojan) def. Maikel Santiesteban (Kuba) - prekid 2. runda

Linker
24. travanj 2024 09:32