UFC

Werdum sretan zbog povratka: 'Nije mi problem što sam na uvodnom programu'

Fabricio Werdum
 Youtube screenshot
Fabricio Werdum jedna je od zvijezda UFC 249 priredbe i to povratkom nakon dvije godine suspenzije. Kako mu je najvažnije samo da napokon nastupa, ne smeta mu činjenica da će se boriti na uvodnom programu.

Nešto više od dvije godine nakon što smo ga posljednji put gledali, 42-godišnji bivši UFC prvak teške kategorije, Fabricio Werdum, vraća se u Octagon. Na UFC 249 priredbi čeka ga još jedan veteran, njegov vršnjak Aleksei Oleinik. Tako će napokon odraditi borbu za koju se već pripremao prije gotovo dvije godine, kad je pao na doping testu nakon čega je uslijedila suspenzija.

Zadovoljan zbog prilike da se vrati, Werdum je svoj nastup i najavio. Pomalo je neobično bivšeg prvaka vidjeti na uvodnom programu, no kaže kako mu u ovim okolnostima to ne smeta.

"Trebao sam se boriti na UFC 250 u Brazilu koji je otkazan, ali odabran sam čim je odlučeno kako će se održati nova priredba tog datuma. Sretan sam zbog toga i nije mi važno što nisam na glavnom programu. Naravno da bih volio biti na glavnom, da je priredba u Brazilu bi bilo tako, no sama činjenica da se mogu boriti nakon dvije godine mi je dovoljna. Nije bitno na kojem sam dijelu programa, mogu biti i prva borba, najvažnije je boriti se. Imam još dvije borbe na ugovoru s UFC-om i želim to što prije odraditi pa da vidim što dalje. Želim biti što aktivniji, da se ne moram boriti još pet godina. Mislim da ću se boriti još godinu ili dvije, ali nikad ne znaš", rekao je za Combate Werdum, koji se trenutno nalazi na vrlo zanimljivoj lokaciji u Kaliforniji. Tamo će biti do samo dva dana prije borbe, a samo dan nakon nje tamo će se i vratiti:

"Sve je spremno. Putovat ćemo 7. svibnja. Ne moramo prije jer neće biti medija. 7.5. ću doći, a već 10.5. putujem kući. Vratit ću se na Big Bear jezero gdje sam s obitelji. Mislim da je dobra odluka što smo tamo jer mogu trenirati na većoj nadmorskoj visini. Mislim da sam se dobro fizički i mentalno pripremio te da će sve biti u redu."

Werdum je u profesionalnoj karijeri upisao 23 pobjede, osam poraza i jednu neodlučenu borbu. U svojoj je posljednjoj borbi poražen od Alexandra Volkova, čime mu je prekinut niz od dvije pobjede.

Linker
30. travanj 2024 22:46