K1 i Boks

Terence Crawford prepušta meč protiv Canela boksaču koji taj meč najviše zaslužuje: ‘Godinama želimo gledati tu borbu‘

Terence Crawford

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ponajbolji boksač 21. stoljeća ne planira se gurati preko reda

Terence Crawford krajem sedmog mjeseca ove godine pružio je maestralnu izvedbu deklasiravši Errola Spencea Jr.-a. Tehničkim nokautom u devetoj rundi ‘‘Bud‘‘ je porazio do tada neporaženog Spencea i došao je do statusa apsolutnog prvaka svijeta u velter kategoriji.

Tjednima nakon toga, boksačka javnost pisala je o potencijalnom meču između Crawforda i Canela Alvareza. ‘‘Bud‘‘ bi morao preskočiti čak dvije težinske kategorije za taj meč, jer Canelo Alvarez nastupa u supersrednjoj kategoriji. Gornja granica između njihovih težinskih kategorija iznosi čak 9,5 kilograma i krajnje je upitno kako bi se Crawford snašao protiv toliko krupnijeg i fizički snažnijeg protivnika.

Canelo je također pokazivao interes za obračunom s Crawfordom, ali nije spreman spuštati kilažu te se isključivo želi boriti u supersrednjoj kategoriji. Crawford ne bježi od izazova i spreman je okušati se u toj kategoriji, ali od tog meča zasad neće biti ništa.

Naime, Crawford je u razgovoru za ‘‘KO Artist Sports‘‘ istaknuo kako David Benavidez (28-0) zaslužuje meč protiv Canela i Crawford se ne planira gurati preko reda. Benavidez je protekli vikend porazio Demetriusa Andradea prekidom nakon isteka šeste runde i upisao je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. ‘‘Meksičko čudovište‘‘ drži WBC-ovu privremenu titulu prvaka supersrednjoj kategoriji i vrijeme je za okršaj s Canelom.

‘‘On (Benavidez) je odradio odličan nastup. Bio sam iznenađen kako je borba završila. Ne možete ništa oduzeti Davidu, odradio je sjajan posao. Prije meča mi je rekao što će učiniti, a zatim je ušao u ring i odradio je posao. Čestitke za njega, ali i za ‘Boo Boo-a‘ (Andradeov nadimak). David je bio bolji boksač večeras.‘‘, rekao je Crawford, a zatim se dotaknuo meča između Canela i Benavideza.

‘‘Svi već godinama želimo gledati meč Canela i Benavideza. Mislim da je David zaradio svoju priliku protiv Canela, ali ovo je boks i vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, poručio je Terence.

Što se Crawforda tiče, njega čeka obvezni revanš protiv Errola Spencea Jr.-a. Njihov prvi meč imao je klauzulu o obveznom revanšu, a preostaje nam čekati službeno ugovaranje tog meča.

‘‘Još uvijek čekamo pravi trenutak za objaviti kada će se borba održati. I dalje smo primorani boksati jedan protiv drugog, a to je obaveza koju ćemo odraditi. Borit ćemo se u onoj kategoriji koju dogovorimo tijekom pregovora.‘‘, dodao je ‘‘Bud‘‘.

Osim nastupima u ringu, Crawford nerijetko oduševljava i svojim ponašanjem izvan ringa. Tako je oduševio i sada, jer sportski priznaje da Benavidez zaslužuje svoju priliku, dok je sam Crawford okrenut ka obavezama na koje je pristao potpisavši ugovor za prvi meč protiv Spencea. Bez nepotrebne drame, Terence Crawford jednostavno obavlja svoje dužnosti.

Linker
27. travanj 2024 14:11