Ostalo

Svjetski kvalifikacijski turnir za OI trenutno se održava u Istanbulu, naši hrvači hvatali normu za Pariz

Hrvatska hrvačka reprezentacija

 Hrvatski hrvački savez (službena stranica)
Hrvatska hrvačka reprezentacija upisala je odlične pobjede, ali glavni cilj nije ostvaren

Hrvatska hrvačka reprezentacija otputovala je na Svjetski kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu od 5. do 11. kolovoza ove godine. Kvalifikacijski turnir započeo je jučer (9.5.) i traje do nedjelje (12.5.), a sve borbe možete pratiti preko aplikacije UWW+.

Ovaj turnir je zadnja prilika za ostvarivanje olimpijske norme, a održava se u Istanbulu, u Turskoj. Najbolja trojica hrvača iz svake kategorije hvataju olimpijsku vizu za Pariz 2024.

Hrvatsku reprezentaciju u Istanbulu su predstavljali:

67 kg: Dominik Etlinger (32 hrvača u kategoriji)

77 kg: Antonio Kamenjašević (33 hrvača u kategoriji)

87 kg: Ivan Huklek (31 hrvač u katrgoriji)

97 kg: Filip Smetko (28 hrvača u kategoriji)

Svi naši reprezentativci su se natjecali u disciplini grčko-rimskim stilom. Grčko-rimski stil je prema rasporedu bio jučer i danas, i nažalost nijedan naš predstavnik nije se uspio kvalificirati za odlazak u Pariz. Unatoč teškom ždrijebu, hrvatska reprezentacija bila je jako blizu da ostvari olimpijsku normu.

Etlinger je izgubio od moldavskog hrvača, Valentina Petića, koji je prošao u finale i time povukao Etlingera u repasaž (borbe za brončano odličje), ali zatim naš hrvač nije uspio pobijediti u borbi protiv egipatskog predstavnika.

Kamenjašević je dominantno svladao francuskog borca, Johnnyja Justa Bura, rezultatom 7:1, a nakon toga je izgubio protiv bivšeg svjetskog prvaka, Viktora Nemeša iz Srbije, rezultatom 4:0.

Huklek je upisao dvije vrlo uvjerljive pobjede protiv norveškog i korejskog predstavnika rezultatima 4:0 i 7:0. Nakon toga je izgubio od Turpala Bisultanova, svjetskog srebrnog i europskog zlatnog medaljaša.

Smetko, nakon što je svladao Turkmenistanca Agamamedova, upisao je impresivnu pobjedu nad Poljakom, Tadeuszom Michalikom, koji je na prošlim OI u Tokiju osvojio brončano odličje. Nažalost, zaustavio ga je hrvač iz Finske i time je naša reprezentacija ostala bez ijednog olimpijskog predstavnika na nadolazećim Igrama.

U svakom slučaju, čestitke našim hrvačima na pobjedama i nadajmo se da će za četiri godine biti malo više sreće.

Linker
10. svibanj 2024 15:09