Regija

Aleksa Čamur propušta priliku za nastup u New Yorku: Srpski borac otkazao je svoj nastup

Aleksa Čamur
 Youtube (espn Mma)
Povratak pobjedama trebao je Čamur tražiti ovog vikenda protiv Johna Allana

Nažalost, srpski borac Aleksa Čamur propustit će priliku za nastup na ogromnoj pozornici, točnije u njujorškom Madison Square Gardenu. Timski kolega Stipe Miočića zbog ozljede se morao povući iz svog meča protiv Johna Allana, a zamjena je već pronađena,

Dustin Jacoby uskočit će umjesto Čamura koji se vrlo vjerojatno trebao boriti i za ostanak u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Naime, 26-godišnji Aleksa nakon pobjede protiv Justina Ledeta u svom UFC debiju, nanizao je dva poraza u nizu. Bolji od Čamura bili su William Knight te Nick Negumereanu koji je Čamura savladao u lipnju ove godine.

Tri poraza zaredom vjerojatno bi bila kobna za Čamura, no Brazilac John Allan (13-6-0, 0-1-1 UFC) nametao se kao adekvatan protivnik za povratak pobjedama. Čamur će ipak preskočiti UFC 268 priredbu, a priroda njegove ozljede još uvijek je nepoznata, kao i predviđeno vrijeme oporavka.

Dustin Jacoby (15-5-1, 3-0-1 UFC) uskače kao kasna zamjena. 33-godišnji američki borac neporažen je unutar UFC-a, a Ion Cutelaba jedini je borac kojeg nije uspio savladati u svoja četiri UFC nastupa (borba je završila remijem).

Inače, Bruno Souza, prvak LFA promocije u perolakoj kategoriji potpisao je ugovor s UFC-om i također uskače kao zamjena. Brazilac će zamijeniti T.J. Laramiea koji je otkazao meč protiv Melsika Baghdasarayana.

Linker
05. svibanj 2024 16:10