Regija

Andrej Kedveš osvojio jaki kickboksački turnir u Azerbajdžanu: Na istom eventu nastupio je i ‘Bigfoot‘

Andrej Kedveš

 Cbc Tv Azerbaijan
25-godišnji đakovački kickboksač odradio je dva jako dobra nastupa u glavnom gradu Azerbajdžana

Jučer smo vam pisali o novom porazu Antonia ‘‘Bigfoot‘‘ Silve koji je nastupao u Azerbajdžanu na eventu Mix Fight Championship. Zabit Samedov nokautirao je ‘‘Bigfoota‘‘ već u prvoj rundi borbe, a njihov meč ujedno je bio i glavna borba večeri.

Međutim, u sklopu Mix Fight Championshipa vrijedi istaknuti još dva vrlo bitna nastupa. Oba se tiču Andreja Kedveša, uspješnog hrvatskog kickboksača, momka koji predstavlja đakovački Kickboxing klub ‘‘Blitz‘‘. Kedveš je inače dvostruki svjetski viceprvak u kickboxingu, a na eventu u Azerbajdžanu nastupao je u sklopu turnira četvorice. Turnir se održavao u kategoriji do 72,5 kilograma, a osvojio ga je upravo Andrej Kedveš.

Kedveš je turnir otvorio pobjedom protiv albanskog borca Besmira Helshanija. Jednoglasnom odlukom sudaca Kedveš je svladao prvu prepreku, a u finalu ga je dočekao domaći borac, Ruslan Nagiev. Kedveš je u finalu odradio još uvjerljiviji nastup i prekidom nakon završetka druge runde došao je do pobjede i osvojio je ovaj jaki turnir.

Osvajanjem turnira u Bakuu, Kedveš je izborio plasman na veliku završnicu koja će se krajem godine održati u Njemačkoj, točnije u Frankfurtu. Tko god prati domaću kickboksačku scenu, dobro je upoznat s imenom Andrej Kedveš, jer radi se o kickboksaču koji godinama postiže više nego zavidne rezultate. Pohvale za sjajan rad zaslužuje i njegov trener Danijel Šimundić, kao i cijeli Kickboxing klub ‘‘Blitz‘‘ Đakovo. Andreju je tek 25 godina i još veće stvari tek su pred njim.

Što se njegovih nastupa u Azerbajdžanu tiče, dobra stvar je to što možete pogledati oba meča putem YouTubea. CBC TV Azerbaijan podijelio je snimku cijelog eventa na svom YouTube kanalu, a video se nalazi pri dnu ovog teksta.

Polufinalni Kedvešov meč možete pogledati od 35:45 min, a finalni meč započinje od 2:30:15.

Linker
26. travanj 2024 04:25