Regija

Arijan Gorički u subotu boksa protiv iskusnog i tvrdog Talijana: ‘Uskoro ću biti rangiran na svjetskoj sceni‘

Arijan Gorički

 ARIJAN GORICKI
Mladi hrvatski boksač odradit će čak četvrti nastup u ovoj kalendarskoj godini

Ranije tokom dana, imali ste prilike čitati o Fight Night 2 boksačkoj priredbi koja će se u subotu održati u Zagrebu. MTK Zagreb organizator je eventa, a paviljon 18 na Velesajmu ugostit će ovaj događaj. Jedno od zvučnijih imena na kompletnom programu, svakako je Arijan Gorički (9-1-0, 4 KO).

24-godišnji Zagrepčanin triput je boksao ove godine. U travnju je nokautirao Iliju Beruashvilija, da bi ga zatim Valerii Romanenia porazio u sedmom mjesecu ove godine. Ipak, Gorički se osvetio prije dva mjeseca, a godinu će pokušati završiti još jednim dobrim nastupom. Protivnik će mu biti 43-godišnji Talijan Emiliano Salvini (19-35-2), a Gorički se osvrnuo na svog protivnika.

''Ovo nije protivnik kojeg smo tražili, Salvini je jedini koji je na kraju prihvatio borbu, svi ostali odbili su borbu ili su tražili enormne iznose, a takve iznose nažalost si ne mogu priuštiti zbog nedostatka sponzora.'', objasnio je Arijan izbor protivnika.

Inače, Emiliano Salvini s 56 profesionalnih boksačkih mečeva uistinu je iskusan borac. Talijan je u ring ulazio s nizom renomiranih boraca, a među njima svakako se ističe Kid Galahad (28-2-0), bivši svjetski prvak u perolakoj kategoriji. Galahad je Salvinija zaustavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi, a Gorički je istaknuo kako je Salvinija zapravo izuzetno teško završiti. Naime, talijanski veteran samo pet puta gubio je prekidom, a poražen je 35 puta u karijeri.

''Emiliano Salvini u karijeri je boksao sa svima te sa svjetskim prvacima poput Kid Galahada, svima je dao tešku borbu. Debitirao je 2000.godine te se u karijeri borio za europsku i puno raznih titula, dvaput je bio prvak Italije u perolakoj kategoriji. Protiv njega skoro nitko nije imao odličan performans, niti su ga uspijevali nokautirati. Nadam se biti taj koji će u tome uspjeti. Htio sam za ovu borbu puno veća imena, ali nažalost to nije bilo moguće. Bez obzira tko je nasuprot mene u ringu, ja se želim dokazati, a tako će biti i ovaj put.'', dodao je Gorički.

Meč između Salvinija i Goričkog održat će se u perolakoj kategoriji (-57 kg), na osam rundi. Nažalost, publika neće moći biti prisutna, no prijenos priredbe može se pogledati na televiziji Zapad koja će priredbu prenositi putem svog programa, ali i društvene mreže (Facebooka). Arijan se ususret meču odlučio zahvaliti i sponzorima koji mu pomažu u izgradnji karijere.

''Moram se zahvaliti prijateljima i sponzorima (Rajska rajčice, X-Logic, Dentum, Admiral, AX-Soling, Koenigimmo24.de, DF-instalacije, Geoekspert) koji mi pomažu u svakoj borbi, pa tako i ovoj, te da se što prije rangiram na svjetsku scenu što uskoro i hoću.''

Snimku Arijanove obje borbe protiv Romanenie možete pogledati na LINKU.

Linker
28. travanj 2024 14:18