Regija

Damir Beljo uskoro se vraća u ring protiv desetog kruzeraša svijeta!

Damir Beljo

 Screenshot (instagram, Damir Beljo)
Očito da nije kalkulirao pri izboru protivnika

Nakon gotovo tri i pol godine pauze u ring se vraća neporaženi bosanskohercegovački borac i bivši pretendent za svjetski naslov u kruzer kategoriji. Damir Beljo se prije šest godina trebao boriti protiv Oleksandra Usyka za svjetski naslov, što je Usyku ujedno trebala biti i prva obrana pojasa prema WBO federaciji nakon što ga je osvojio ranije te godine protiv Krzysztofa Glowackog.

Taj meč se u konačnici nije dogodio jer se Damir ozlijedio i nije se stigao pošteno pripremiti za borbu, a unatoč novcu koji bi dobio radije je odabrao da se ne bori nego da nespreman uđe u ring, što je odluka koja se svakako mora poštivati. Damir je ovaj put odlučio krenuti težim putem, te umjesto nekoliko lakših uvodnih mečeva odmah je uskočio u vatru. Za točno dva tjedna, 29. listopada, borit će se protiv desetog rangiranog Rusa Alekseija Papina, opasnog boksača koji je u karijeri izgubio tek jedanput.

Papin je boksač koji je do sada pobjeđivao protivnike solidnog rezimea, a prije nešto manje od pet mjeseci pobijedio je crnogorskog boksača Dilana Prasovića prekidom u drugoj rundi. Jedini poraz u karijeri doživio je protiv trenutnog prvaka svijeta u kruzer kategoriji Ilunge Juniora
Makabua.

Bit će zanimljivo za vidjeti u kakvoj formi će se Damir pojaviti u ovom meču, jer ako će to biti na razini na kojoj je boksao nekoć onda Rus ima vrlo male šanse. Ulogu će ovdje također igrati i "ring rust" ili "zahrđalost" u ringu radi neaktivnosti. Potencijalna pobjeda gurnula bi ga visoko na rang ljestvicama i možda mu čak i osigurala odmah napad na neku od svjetskih titula, dok eventualnim porazom ne bi toliko izgubio s obzirom na duže izbivanje iz ringa.

Linker
28. travanj 2024 13:53