Regija

Darko Banović svladao bivšeg UFC borca i uspješno odradio svoj prvi FNC nastup! Slavio u vrlo tijesnom meču

Darko Banović

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC
Meč nije bio lagan, no Darko je ipak uspio pobijediti iskusnog Meksikanca

Da moramo birati jedan meč s ove priredbe koji bi se našao na "fight cardu" bilo koje svjetske organizacije, zasigurno bi prvi odabir bio sraz Darka Banovića i Marca Beltrana. Dvoboj bivšeg Bellatorovog i UFC borca velika je stvar za FNC, a nadamo se da ćemo gledati što više takvih mečeva u budućnosti.

Bio je ovo okršaj dvojice vrlo iskusnih boraca koj definitivno nije razočarao sarajevsku publiku, a bio je i odlična uverira za ono što je uslijedilo u naslovnoj i sunaslovnoj borbi večeri. Što se to događalo između Banovića i Beltrana, možete pročitati u nastavku.

Krenuli su borci razmjenom ‘‘kickova‘‘, ali i podosta oprezno te se niti jedan nije izlagao velikom riziku. Beltran se borio sa zadnje noge, pokušavao je udarce nogama, a ponešto je i pogodio. Banović je odlično ušao desnim krošeom kojeg je Beltran osjetio, no osim toga, nije bacao volumenom puno udaraca. Prijetio je Beltran ‘‘high kickovima‘‘ koje je Banović ipak uspješno blokirao, te iako je prošlo više od polovice runde, dojam je bio kao da su obojica još jako oprezni. Štete nakon prve runde nije bilo gotovo ništa kod niti jednog borca.

Drugu rundu su ponovno otvorili s nekoliko ‘‘kickova‘‘, Banović je opet bio taj koji pritišće i traži borbu. Djelovao je kao do konstantno čeka priliku da eksplodira, a nešto smo slično vidjeli i kod Beltrana koji je ipak bio nešto pasivniji. Beltran je uhvatio ‘‘kick‘‘ Banovića, srušio ga i za tren oka mu uzeo leđa. Darko se ustao, te mu je Beltran ostao na leđima, a našli su se i uz žicu. Beltran je pogađao laktovima, a kada su pali na pod, Beltran je imao ‘‘kimura‘‘ hvat kojeg je brzo pustio. Nanosio je Beltran udarce s leđa Darku, pokušavao je zaključati i ‘‘RNC‘‘, no Darko je preživio do kraja runde. U samom finišu je Darko njemu uzeo leđa.

U posljednjoj smo rundi vidjeli nešto agresivniji start, Banović je opet pritiskao Beltrana koji je sa zadnje noge vraćao poneki udarac. Dosta pasivan je Beltran bio u ostatku runde, tražio je pojedinačne udarce i kontre. Banović je pogađao taj ‘‘low kick‘‘ koji je napravio očiglednu štetu Beltranu jer je počeo skakutati od boli u toj lijevoj nozi, a govor tijela mu također nije bio bajan. Nastavio je Banović udarati po toj lijevoj nozi, no Beltran je ipak uspio preživjeti do kraja runde. U samom finišu je imao jedan agresivniji napad, no vremena više nije bilo.

Pobijedio je Darko Banović podijeljenom sudačkom odlukom. Čestitamo!

Linker
26. travanj 2024 10:15