Regija

FNC potvrdio još jedan meč za priredbu u Sarajevu: Čeka nas vrlo ozbiljan obračun u bantam kategoriji!

Darko Banović i Borislav Nikolić

 Instagram (fnc)
FNC 14 event iz dana u dan postaje bogatiji za sjajne mečeve

Nakon što je jučer potvrđen meč između Tariela Abbasova i Ronyja Jasona, FNC je danas počastio objavom još jednog jako zanimljivog meča koji ćemo gledati na FNC 14 eventu u Sarajevu.

Plan organizacije je svakog dana objavljivati po jedan meč, a danas su nas posebno oduševili. Nije tajna da FNC-ova publika voli obračune regionalnih boraca, a upravo to dobili smo potvrdom novog meča.

Darko Banović (18-9-0) i Borislav Nikolić (10-2-0) međusobno će se obračunati na FNC 14 eventu u Sarajevu! 32-godišnji Banović borac je rodom iz Sarajeva, ali već dulje vrijeme boravi u Austriji. Banović iza sebe ima čak 27 profesionalnih mečeva i više nego respektabilan ‘‘score‘‘.

Darka znamo još iz vremena ugašenog FFC-a, a ovaj iskusni bosanskohercegovački borac jedan nastup odradio je čak i u Bellatoru. Darko je u desetom mjesecu 2020. godine nastupio na Bellator 248 eventu, ali nokautom u prvoj rundi izgubio je meč protiv odličnog Madsa Burnella (18-5-0).

Banović se još 2013. godine borio protiv Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija, pod okriljem spomenute FFC organizacije. Barrio je porazio Banovića jednoglasnom odlukom sudaca. Bosanskohercegovački borac posljednji nastup odradio je krajem devetog mjeseca ove godine, a na priredbi u Austriji porazio je Brazilca Juniora Assisa (8-4 uoči meča). Banović je do pobjede došao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Kad je u pitanju Borislav Nikolić, radi se o 30-godišnjem srpskom borcu bantam kategorije (-61 kg). Član Secutor MMA tima dobro je poznato ime u regionalnim okvirima. Gledali smo ga pod okriljem raznih regionalnih MMA organizacija, a može se pohvaliti pobjedama nad borcima poput Nejca Preložnika i Ivana Zidara.

Izvan okvira regionalne MMA scene, Nikolić se borio na eventima Brave CF organizacije. Četiri nastpa odradio je Nikolić unutar Brave-ovog kaveza, a uspjeh je polovičan. Gamzat Magomedov (7-2-0) i Brad Katona (13-2-0) porazili su Nikolića, a ime Brada Katone sigurno vam je jako poznato. Radi se o jedinom borcu koji je dvaput osvajao UFC-ov ‘‘Ultimate Fighter‘‘, a u Braveu je držao titulu prvaka bantam kategorije.

Nikolić je u Braveu porazio respektabilne borce, Matissa Zaharovsa (4-1 uoči meča) i Alija Gulieva (7-0 uoči meča). Posebno impresivna bila je ta pobjeda protiv Gulieva, a to je ujedno i posljednji Nikolićev nastup. Srpski borac u devetom mjesecu ove godine nokautirao je do tada neporaženog Gulieva, a do pobjede je došao nakon samo 94 sekunde.

Nikolić i Banović dvojica su boraca s podosta iskustva i vrlo dobrim omjerima pobjeda i poraza. Radi se o jako dobrim pojačanjima za FNC-ovu bantam kategoriju i moramo priznati da FNC popunjava ‘‘fight card‘‘ jako dobrim imenima. Jedva čekamo vidjeti što će nam sutra potvrditi.

Linker
27. travanj 2024 08:47