Regija

Hearn otkrio planove za Whytea i Povetkina, Babić za FS objasnio svoju situaciju s nadolazećom priredbom

Alen Babić
 Fight Site
Hrvatski teškaš očekuje da ćemo ga za 15-ak dana ipak gledati u ringu

Kako stvari stoje, Dillian Whyte neće se boriti 21. studenog na londonskom eventu Matchroom Boxinga, ali hrvatski teškaš Alen Babić najvjerojatnije ostaje dio priredbe na kojoj će ga u njegovom šestom profesionalnom nastupu dočekati Britanac Tom Little.

O planovima za boksački događaj koji je doživio udarac nakon što je zbog koronavirusa bio hospitaliziran Alexander Povetkin, nešto je detaljnije na video press konferenciji progovorio slavni promotor Eddie Hearn.

"Whyte više od svega želi borbu s Povetkinom. No, postoji još jedna na koju bi sad pristao. Radi se o Tysonu Furyju i njegovim planovima za 5. prosinca. Nisam siguran možemo li to zaista i očekivati, ali znam da bi se Whyte borio ako bi oni htjeli ući u pregovore. Realno, situacija je takva da ćemo borbu s Povetkinom odgoditi do 30. siječnja. Rekao sam Dillianu, osim ako nam ne ponude Furyja, morat ćeš čekati do tada. I to ćemo najaviti. Pored toga, 'card' najavljen za 21. studenog ostaje, ali s Conorom Bennom i Sebastianom Formellom u glavnoj borbi večeri, ali i ostalim borbama", otkrio je Hearn.

Nama je sami kraj ove izjave bitan i zbog Babića koji bi prema ovome trebao nastaviti po planu sa svojim nastupom. Kako bi provjerili tu informaciju, kontaktirali smo samog 'Savagea'.

"Moj meč je, hajdemo reći, bio potvrđen od strane Hearna, ali ovo je novo da Whyte neće boksati tog dana. Mislim da je 80-90 posto da će se moj meč održati, ali moram to provjeriti jer moram putovati nekih tjedan dana prije borbe. To je već 14.11. i nije nam ostalo puno vremena. Mislim da ću imati meč. Ne znam zašto bi bio odgođen. Moram vidjeti... Inače borbe imam zbog Dilliana Whytea, ali sad sam već dovoljno popularan da odradim meč bez obzira na njegovu situaciju", rekao nam je Babić pa dodao:

"Sad sam u treninzima, spariram s Markom Milunom. Najbolji kamp imam doma i nisam ništa izgubio zbog toga što nisam išao u Portugal. Dillian me nije zvao ovoga puta. Ne znam zašto, ali eto odlučio se sad za neke druge, nešto lakše sparing partnere. Rokam, ubijam se i očekujem da idem na meč za 10-ak dana", poručio je za kraj hrvatski teškaš.

Linker
06. svibanj 2024 13:46