Regija

Jedan od najvećih talenata u regiji večeras ide po ugovor s UFC-om? Sve je spremno za SBC-ov spektakl

Predrag Bogdanović

 Instagram (sbc/titan Fc)
Talentirani srpski borac Predrag Bogdanović novom pobjedom mogao bi izboriti ugovor s UFC-om

Fantastičan MMA event održati će se večeras u Novom Sadu. Ponajbolja regionalna MMA organizacija SBC u suradnji s Titan FC-om organizira zajedničku priredbu koja nudi pregršt fantastičnih mečeva.

Najviše pažnje privući će glavna borba večeri za SBC-ovu titulu u velter kategoriji. SBC-ov prvak Predrag Bogdanović (14-0) borit će se protiv Willa Brooksa (25-5-1), renomiranog američkog borca koji je nekoć imao zapažene rezultate pod okriljem Bellatora, a nastupao je i u UFC-u.

Will Brooks nekoć je bio Bellatorov prvak lake kategorije, a pojas je dvaput uspješno branio. Dvaput u karijeri porazio je Michaela Chandlera, a u svom rezimeu pobjeda ima još nekoliko vrlo dobrih boraca kao što su Drew Dober, Luiz Firmino, Ross Pearson, Marcin Held itd.

Brooks je 2016. godine debitirao u UFC-u i velika očekivanja postavljena su pred njega. Nažalost po njega i organizaciju, nakon uvodne pobjede protiv Rossa Pearsona, Brooks je nanizao tri uzastopna poraza i otpušten je iz UFC-a. Uslijedili su nastupi pod okriljem PFL-a gdje je ispao u četvrtfinalu nakon produžetka u meču protiv Rashida Magomedova.

Posljednjih par godina Brooks nastupa uglavnom po nešto manjim američkim organizacijama, a trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda. 36-godišnji Brooks uskočio je na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Bogdanovića, nakon što je Michel Prazeres otkazao nastup.

Neporaženom Predragu Bogdanoviću ovo je jako važan meč. Talentirani srpski borac vjerojatno se bori za ulazak u UFC, najjaču svjetsku MMA organizaciju. 15. pobjedom zaredom i titulama u dvije različite težinske kategorije, Bogdanović bi definitivno zaslužio ući u najbolju organizaciju na svijetu. Will Brooks bit će mu vjerojatno i najteži ispit u dosadašnjoj karijeri, ali odlična provjera prije potencijalnog potpisa za UFC.

image

Predrag Bogdanović (lijevo) i Will Brooks (desno)

Instagram (sbc/titan Fc)

Alex ‘‘Kauboj‘‘ Oliveira također nastupa večeras u Novom Sadu

Osim Bogdanovića i Brooksa, na večerašnjem eventu održati će se i borba za Titan FC-ovu titulu u teškoj kategoriji. Alex Nicholson borit će se protiv Valtera Walkera, a Nicholson je borac kojeg pamtimo po nastupimo u UFC-u i PFL-u, kao i po prijateljstvu s Mikeom Perryjem. Pamtimo ga i po padu na doping test još 2019. godine dok je nastupao u PFL-u. Atletska komisija u Nevadi tada mu je izrekla četverogodišnju suspenziju, ali Nicholson može nastupati pod drugim atletskim komisijama, ako mu te komisije dozvole.

Kad su u pitanju regionalni borci, Stefana Sekulića (14-7-0) čeka meč protiv još jednog bivšeg UFC-ovog borca. Sekulić će se boriti protiv Alexa ‘‘Kauboja‘‘ Oliveire (24-14-1), a obojica su nekoć nastupali unutar UFC-ove velter kategorije. Njihove karijere u posljednje vrijeme ne teku najboljim tijekom.

Oliveira je poražen u pet od posljednjih sedam mečeva, a početkom četvrtog mjeseca Kiefer Crosbie nokautirao ga je u prvoj rundi na eventu Rise FC organizacije. Sekulić s druge strane ima tri poraza u nizu, ali treba napomenuti da je Stefan u drugom mjesecu ove godine upisao pobjedu protiv Ollija Santalahtija na CAGE 57 eventu u Finskoj. Nažalost, Finci su uvažili žalbu njegovog protivnika koji se smatrao ‘‘pokradenim‘‘ i ishod meča preinačen je u ‘‘no contest‘‘.

Stefan Zvijer (12-2-0) borit će se večeras protiv Slavoljuba Mitića (10-12-0), a prvotno se trebao boriti protiv Myktybeka Orolbayja (9-1-1), ali Kirgistanac je otkazao nastup. Vuka Lekića (1-0-0) čeka Ateba Abega Gautier (3-1-0), dok će Ognjen Dimić (7-2-0) testirati vještine protiv Naira Melikyana (14-1-0).

Slovenka Monika Kučinić (2-1-0) također će nastupiti, a protivnica će joj biti Ruskinja Natasha Kuziutina. I Miladin Kolarski (6-6-0) je našao svoje mjesto na ovom ‘‘cardu‘‘, a njega čeka ruski debitant Suren Manukyan (0-0-0).

Jučer je održano i službeno vaganje za ovaj event, a problema na vaganju nije bilo. Najbitnije je da mečevi za titulu nisu ugroženi rezultatima vaganja i sve je spremno za spektakl koji se će održati u dvorani Spens.

Event počinje od 20:00h, a prijenos će biti dostupan putem UFC Fight Pass servisa.

Linker
27. travanj 2024 15:22