Regija

Kada će se Bojan Veličković boriti za 300 tisuća dolara? Oktagon potvrdio točan datum borbe

Bojan Veličković vs. Andreas Michailidis

 Oktagon Mma
34-godišnji srpski borac pokušat će zaključiti godinu na najbolji mogući način

Srpski borac Bojan Veličković uistinu ima godinu za pamćenje. Jedan od najboljih europskih velteraša upisao je čak tri pobjede u prvih devet mjeseci ove godine, a krajem godine imati će priliku za četvrtu ovogodišnju pobjedu.

Bojan je proteklog vikenda porazio Davida Kozmu nokautom u prvoj rundi i tom pobjedom izborio je ulazak u finale Oktagonovog turnira u velter kategoriji. Na istom eventu gledali smo i drugi polufinalni ogled između Louisa Glismanna i Andreasa Michailidisa, a finale je izborio Grk Michailidis.

Andreas Michailidis (16-6-0) iskusni je grčki borac, a kao i Veličković, Michailidis je nekoć nastupao unutar UFC-a. Srpski borac nešto je uspješnije nastupao u UFC-u od Michailidisa, jer Grk je upisao samo jednu pobjedu i tri poraza. Podsjećamo, Veličković je dvaput slavio, jednom je remizirao i triput je poražen.

Oba borca sreću su pronašli u Oktagonu. Veličković je unutar ponajbolje češko-slovačke organizacije još od 2021. godine, a upisao je šest pobjeda i dva poraza u Oktagonu. Andreas Michailidis organizaciji se priključio ove godine, upravo zbog spomenutog turnira 16-orice velteraša. Na putu do finala, Michailidis je porazio Leandra Silvu, Mohameda Grabinskog i spomenutog Glismanna, a iz meča u meč, Grk je sve bolje izgledao.

Nadamo se da 29.12. neće pretjerano dobro izgledati. Naime, iz Oktagona je došla potvrda kako će to biti datum održavanja finalne borbe. Dakle, pred sam kraj godine, Bojan Veličković imati će priliku osvojiti glavnu nagradu u iznosu 300 tisuća eura. Poraženi u finalu dobit će 130 tisuća eura iz turnirskog fonda.

Oktagon 51 naziv je eventa koji ćemo gledati tog datuma, a O2 Arena u Pragu ugostit će okršaj koji je Oktagon najavio kao borbu za ‘‘Najboljeg od najboljih‘‘ i za status ‘‘najboljeg velteraša u Europi‘‘. Nadamo se da će Bojan Veličković doći do tog statusa.

Linker
06. svibanj 2024 03:42