Regija

Karlo Caput također poražen na UAE Warriors 42 eventu: Korkmaz ga završio sjajnim ‘submissionom‘

Karlo Caput

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Iskusni dubrovački borac dobro je otvorio meč, ali nepažnja ga je dovela do poraza

Drugi hrvatski predstavnik na UAE Warriors 42 eventu također je upisao poraz u Abu Dhabiju. Nakon što je Filip Marić ekspresno izgubio od Dagestanca Ullubiya Amirzhanova, poraz je upisao i Dubrovčanin Karlo Caput (9-4-0).

30-godišnji Caput borio se protiv iskusnog Attile Korkmaza (13-7-0), a borbu je izgubio ‘‘submissionom‘‘ nakon nešto više od dvije i pol minute borbe. Korkmaz je ‘‘heel hookom‘‘ prisilio Caputa na predaju.

Caput je dobro otvorio meč. Već u prvoj minuti borbe došao je do rušenja ‘‘double leg‘‘ rušenjem i držao je kontrolu iz gornje pozicije. Nije se Korkmaz uspijevao vratiti na noge, niti je uspijevao doći do nekakvog ‘‘sweepa‘‘. Međutim, dok se činilo da Caput mirno kontrolira rundu, Korkmaz je radio ‘‘setup‘‘ za ‘‘heel hook‘‘ i došao je do pobjede sjajnim ‘‘submissionom‘‘.

Caputu je ovo drugi nastup ove godine. U trećem mjesecu nastupio je na Golden Fight 2 eventu, a tamo je slavio ‘‘submissionom‘‘ nakon samo 13 sekundi borbe. Caput je bio bolji od Zorana Srećkovića, a danas se nadao drugoj pobjedi zaredom.

Nažalost, do pobjede nije došao i ovo mu je četvrti poraz u posljednjih pet nastupa. Sreća je da Caput iz ovog meča izlazi bez nekih težih posljedica i nadamo se da će se brzo vratiti na pobjedničke staze.

Linker
28. travanj 2024 05:57