Regija

‘Kauboj‘ Oliveira uspješno debitirao pod okriljem SBC-a: Prekidom je slavio protiv opasnog Čečena

Alex Oliveira

 Harry How/Getty images/Profimedia
Iskusni Brazilac prevalio je velik put do Srbije kako bi upisao 24. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri

Veliko pojačanje za SBC-ov roster svakako je Alex ‘‘Kauboj‘‘ Oliveira (23-13-1, 2 NC). Radi se o UFC-ovom veteranu koji se razišao s UFC-om proljetos ove godine, nakon četiri uzastopna poraza pod okriljem UFC-a.

Upisao je Oliveira još jedan poraz nakon odlaska iz UFC-a, ali pobjedama se vratio u osmom mjesecu ove godine pod okriljem SFFN organizacije. Tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je ne naročito poznatog Helisona Cruza (2-9-0).

Bila je to pobjeda za povratak samopouzdanja, a ‘‘Kauboj‘‘ je sinoć na SBC 45 Revenge eventu upisao drugu pobjedu zaredom. Najbolja srpska MMA organizacija uparila ga je s Aslambekom Arsamikovim (8-4-0), Čečenom s austrijskom adresom.

Oliveira i Arsamikov predvodili su event, a Brazilac je do pobjede došao tehničkim nokautom (‘ground and pound‘) u prvoj rundi, točnije četiri minute i 35 sekundi nakon početka borbe. Važna je to pobjeda za Brazilca koji se puno žrtvovao da bi nastupio u ovom meču.

‘‘Još jednom sam proveo Božić daleko od svoje obitelji. Došao sam odraditi svoj posao, ono što volim, a to je boriti se. Na drugom kraju sam svijeta, u Srbiji, a u meč sam ušao prepun samopouzdanja i vrlo sretan. Hvala Bogu što me doveo do pobjede i što mi je omogućio da godinu zaključim s prekrasnom pobjedom.‘‘, između ostalog napisao je Oliveira na svom Instagram profilu.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjede srpskih boraca. Ognjen Dimić porazio je Ramazana Amirova, dok su Andrija Stojiljković i Vladimir Prodanović prekidima u prvoj rundi završili Vladislava Schepanskog i Maxima Soroku. Zaviša Đukić otvorio je priredbu pobjedom protiv Anesa Musića.

Kompletne rezultate SBC 45 Revenge eventa možete pročitati u nastavku teksta.

SBC 45 Revenge - rezultati:

Alex “Cowboy” Oliveira pobijedio Aslambek “Amir”
Arsamikov tehničkim nokautom TKO (GNP) 1R 4:35

Ognjen Dimić pobijedio Ramazan Amirov jednoglasnom odlukom (Unanimous) 3R 5:00

Abu Muslim Alikhanov pobijedio Robson Cavalcantea jednoglasnom odlukom (Unanimous) 3R 5:00

Andrija Stojiljković pobijedio Vladislava Schepanskyi tehničkim nokautom TKO (GNP) 1R 1:05

Vladimir Prodanović pobijedio Maxima Soroku nokautom KO (Body Kick) 1R 1:08

Alikhan Musaev pobijedio Paula Goncalves “Bananadu” tehničkim nokautom TKO (GNP) R3 4:24

Zaviša Đukić pobijedio Anesa Musića tehničkim nokautom TKO (GNP) R1 1:20

Linker
05. svibanj 2024 22:42