Regija

Luka Plantić uoči nastavka svoje profesionalne karijere: ‘Očekujte atraktivne i vrhunske mečeve‘

Luka Plantić

 Mitchell Gunn/Shutterstock Editorial/Profimedia
Hrvatskog olimpijca čeka izuzetno iskusan protivnik u drugom profesionalnom nastupu

Zanimljiva boksačka priredba, naročito za regionalne boksačke fanove, održat će se ovaj tjedan u Miamiju. Mundo Boxing koji vodi Pedro Diaz, organizator je priredbe, a u sklopu programa, nastupit će hrvatski boksač Branimir Malenica (2-0-0), srpski borac Filip Stanković (5-1-0) te još jedan Hrvat, Luka Plantić (1-0-0).

Potonjeg čeka vjerojatno najteži ispit. Dok se Malenica i Stanković bore protiv boksača koji imaju puno više poraza, nego pobjeda, Plantića čeka Abel Nicolas Adriel (25-22-3). Ipak, neovisno o protivnicima, dobra je stvar što će navedeni boksači imati priliku odraditi profesionalni meč u Miamiju, a očito uživaju povjerenje Pedra Diaza.

Luka Plantić hrvatski je olimpijac s Igara u Tokiju, a u noći s petka na subotu, tražit će drugu profesionalnu pobjedu u jednako toliko nastupa. Hrvatski boksač već je neko vrijeme u Miamiju, a u razgovoru za Fight Site, otkrio je kako su protekle pripreme za nadolazeći meč.

''U Miamiju sam već skoro mjesec dana. Zadovoljan sam načinom treninga te fokusom i pripremama za samu borbu.''

Inače, Plantić je trenirao s Pedrom Diazom u prosincu (dvanaesti mjesec) 2021. godine, tijekom dvotjednog boravkca u Švicarskoj. Diaz je poznati boksački trener, a kvalitetnu suradnju formirao je i s našim Filipom Hrgovićem. Luka je opisao kako je trenirati sa sjajnim kubanskim trenerom te je opisao razlike u odnosu na neke druge dvorane u kojima se do sada pripremao.

''Pedro Diaz vrhunski je trener. Posjeduje iskustvo na svim područija amaterskog i profesionalnog boksa. Vodio je kubansku reprezentaciju u amaterskom boksu. Sada u profesionalnom boksu, pod svojim okriljem ima velik broj odličnih profesionalnih boraca i šampiona, što starijih koji dugo već s njim rade (Belfort, Rigondeaux, Tyrone Spong itd), a isto tako i mladih potencijala (Malenica i ja). U svim dosadašnjim dvoranama u kojima sam trenirao, imao sam super trenere, ali veliko iskustvo na strani je Pedra Diaza i to je ono što čini razliku.''

25-godišnji Plantić, u amaterskoj konkurenciji nastupao je u kategoriji do 81 kilogram. Meč u Miamiju, odradit će u kategoriji do 76 kilograma, a otkrio nam je što ga je nagnalo na taj potez.

''U dogovoru s trenerom i nakon njegovog objašnjenja kako skinuti kilograme na pravilan način, odlučio sam se na taj potez. Malo se mučim sa skidanjem, ali uspio sam u naumu da se spustim u nižu kategoriju.

Vratimo se još malo na Plantićevog protivnika. Abel Nicolas Adriel borac je s 50 profesionalnih mečeva iza sebe. Trenutno je 340. boksač srednje kategorije prema Boxrecu, a ukupno ih je 1368 u poretku. Uzevši u obzir da će Plantić tek drugi put odrađivati profesionalni meč (prvi je odradio 2018. godine), Argentinac Adriel sasvim je respektabilan protivnik.

''Zadovoljan sam izborom protivnika. Iza njega veliko je iskustvo u profesionalnom ringu i to je njegova prednost. Ali vjerujem da je sve ostalo na mojoj strani. ''

Sesvećanin je inače član BK Salone, a svi pratitelji amaterskog boksa, dobro su upoznati s Plantićevim stilom. Radi se o srčanom i atraktivnom borcu koji gotovo uvijek pruža zanimljive mečeve. Svi se nadamo da će Luka na isti način nastaviti i u profesionalnim vodama, a to nam je i potvrdio.

''(U profesionalnom boksu) možete očekivati atraktivne i vrhunske mečeve od mene.''

Boxing in the 305 naziv je spomenute priredbe. Kao što je već navedeno, event će se održati u noći s petka na subotu, a program započinje u subotu, u 02:00h.

Linker
27. travanj 2024 07:08