Regija

Marko Martinjak se vraća u BKB motiviraniji nego ikada: ‘Pojas nikada nisam izgubio, dajte mi bilo koga‘

Marko Martinjak

 Screenshot (youtube, Official Bkb)
I dalje drži beskompromisan stav po pitanju protivnika

Odlična vijest za sve prave ljubitelje boksa golim šakama dolazi nam u vidu povratka našeg najboljeg takmičara BKB organizacije svih vremena, Marka Martinjaka. Marka se smatra jednim od pionira hrvatske borilačke scene, a svojevremeno je osvajao titule u amaterskom boksu, kickboxu, tajlandskom boksu, K1 i boksu bez rukavica. Iako je u profesionalnom boksu odradio čak 35 mečeva, njegovi najbolji dani ipak su bili u boksu bez rukavica gdje je osvojio titulu prvaka svijeta.

Iako je otputovao na BKB priredbu u trenerskoj ulozi svog mladog pulena Luke Zebeca, izgleda da je borilačka strast ipak prevladala, te je Marko potpisao ekskluzivan ugovor za BKB organizaciju u trajanju od tri godine. Očito je i sam shvatio da ima nedovršenog posla, jer osvojenu titulu u kruzer kategoriji mu nitko nije uspio oduzeti, iako su mnogi pokušali. Iz ringa je izbivao gotovo četiri godine, a sada smatra kako je vrijeme da pokaže današnjoj generaciji tko je stvarno najbolji BKB borac na svijetu.

"Lijep je osjećaj vratiti se. Moj borac Luka se večeras bori, a samim time u meni vrije krv i jedva čekam da se vratim u ring." - započeo je Marko.

Cilj mu je jasan, a to je osvajanje pojasa nakon duge pauze. Event na kojem bi Marko trebao nastupiti održat će se početkom prosinca (12. mjesec), a ne skriva niti ambicije da postane prvak u dvije težinske kategorije.

"Nije me dugo bilo, bio sam na ‘putu‘. Mislim da će se moja borba održati 3. prosinca, i htio bih da to bude za titulu poluteške kategorije. Ali također bih se htio boriti iduće godine i za titulu kruzer kategorije, tako da imam dva pojasa."

Kalkulacije ga ne zanimaju, niti imena protivnika. Spreman je za bilo koga, što je i jasno iskazao u intervjuu.

"Dajte mi bilo koga tko se želi boriti protiv mene i ja ću se s njime boriti. Mogu se boriti i protiv trojice ako treba u istoj minuti, tako da me nije briga tko će to biti."

Marko nije skrivao niti oduševljenje napretkom BKB organizacije, a jedna stvar mu je najviše zapela za oko.

"Impresioniran sam napretkom BKB-a, pogotovo eventima koje sam pogledao nakon što sam se vratio s ‘puta‘. Standardi su viši, a cure su im definitivno najbolje."

Za kraj je Marko poslao jasnu poruku svim svojim rivalima u poluteškoj i kruzer kategoriji.

"Ima dosta momaka ovdje koji me ne znaju, i za njih imam poruku. Moj pojas nitko nije uzeo. Pojas mi je oduzet jer sam bio odsutan. Ako želite biti najbolji, morate onda i pobijediti najboljeg, a to sam ja. Ja sam najbolji." - zaključio je Marko u jednom vrlo zabavnom intervjuu.

Ukoliko Markov povratak zaista bude početkom prosinca, to bi značilo da ima puna tri mjeseca za pripreme, iz čega se da naslutiti da ćemo ga gledati u najboljoj mogućoj formi. Čitav intervju možete pogledati u nastavku članka.

Linker
26. travanj 2024 16:00