Regija

Mladen Kujundžić ugovorio novi meč! Ponajbolji hrvatski kickboksač odlazi na teško gostovanje u Rusiju

Mladen Kujundžić

 Screenshot (fea Championship)
Iskusni hrvatski kickboksač uskoro će odraditi svoj prvi nastup u 2023. godini

Ponajbolji hrvatski kickboksač Mladen Kujundžić (28-11, 11 KO), uskoro će odraditi svoj prvi nastup u ovoj kalendarskoj godini. 33-godišnjak iz Rijeke otkrio nam je više informacija o svom sljedećem nastupu, a čeka ga jako interesantan meč.

Mladen će nastupiti pod okriljem velike ruske organizacije RCC (Russian Cagefighting Championship), a borbu će odraditi 28. srpnja (sedmi mjesec). Ime protivnika također smo saznali, a Kujundžić će se boriti protiv domaćeg predstavnika Arseniya Smirnova (11-2-0 MMA, 6-1 kickboks). Meč je ugovoren prema kickboksačkim pravilima.

32-godišnji Smirnov itekako je opasan ruski borac. Uz kickboksačku karijeru, Smirnov gradi i MMA karijeru, a iza sebe ima 11 pobjeda u 13 MMA nastupa. Gotovo sve svoje MMA i kickboksačke nastupe odradio je unutar RCC-a, a u meču protiv Kujundžića imat će prednost domaćeg terena, jer event će se održati u Jekaterinburgu iz kojeg Smirnov zapravo i dolazi.

Arseniy Smirnov posljednji kickboksački nastup odradio je u petom mjesecu ove godine i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Asyizhana Bakhytzhanulyja na RCC 15 eventu. Mladen Kujundžić trebao bi predstavljati ipak osjetno teži izazov za Smirnova i hrvatski kickboksač jedan je od najzvučnijih protivnika u dosadašnjoj karijeri Arseniya Smirnova.

Kujundžić je jedno vrijeme kotirao kao top 10 kickboksač na svijetu u poluteškoj kategoriji, a radilo se o rang ljestvicama Combat Pressa i LiverKick.com portala. 28 pobjeda u 39 profesionalnih nastupa upisao je Kujundžić, a krajem prošle godine upisao je jednu od najvećih u dosadašnjoj karijeri.

Mladen je tada nastupio pod okriljem FEA Championshipa, vrlo dobre moldavske borilačke organizacije. Kujundžić se na FEA-inom eventu borio za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a nakon pet teških rundi, podijeljenom sudačkom odlukom porazio je domaćeg predstavnika Alexandrua Burduju. Kada domaćeg predstavnika porazite na bodove u njegovoj domaćoj organizaciji, onda znate da ste tu pobjedu definitivno i zaslužili.

Nakon tog meča nismo Kujundžića gledali unutar ringa/kavez, ali sada je spreman na povratak i s nestrpljenjem iščekujemo njegov novi nastup. Borba Kujundžića i Smirnova ugovorena je u poluteškoj kategoriji (-95 kg) i ne sumnjamo da ćemo gledati vrlo uzbudljiv meč pod okriljem RCC-a.

Nekima od vas vjerojatno je poznata ruska organizacija RCC, a radi se o organizaciji unutar koje je Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić prošle godine porazio Alexandera Shlemenka. Ilić je u više svojih intervjua imao samo riječi hvale za tu organizaciju, a nadamo se da će se i Mladen Kujundžić vratiti isključivo sa sličnim iskustvima.

Kad je u pitanju FEA organizacija unutar koje je prvak poluteške kategorije, Kujundžić nam je potvrdio kako će pojas braniti ove godine, a meč možemo očekivati u devetom ili u dvanaestom mjesecu ove godine.

Kako je Mladen došao do titule u FEA organizaciji, možete pogledati u videu koji se nalazi ispod ovog teksta. Meč između Kujundžića i Burduje isplati se pogledati.

Linker
26. travanj 2024 17:07