Regija

Ništa od UFC-a? Roberto Soldić otputovao je u Aziju i potencijalno pronašao novog poslodavca

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
Niz različitih teorija pokrenuo je Roberto Soldić svojim ‘‘storyjima‘‘ na Instagram profilu

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić vjerojatno je jedna od ''najvrućih'' roba na tržištu MMA boraca. Jedna borba preostala mu je prema trenutno važećem ugovoru s KSW-om, a pitanje je gdje će Soldić nastaviti karijeru.

Poljaci bi rado zadržali svoju najveću zvijezdu i prvaka dvaju kategorija (velter i srednja). Ostane li ''RoboCop'' u KSW-u, nema sumnje kako ga čeka financijski izdašan ugovor, a vjerojatno i prilika da osvoji pojas u trećoj različitoj kategoriji (poluteškoj).

UFC je s druge strane promocija kojoj se svi Soldićevi fanovi nadaju. Tamo su ipak najbolji borci na svijetu i sve nas zanima kako bi se Roberto nosio s takvom konkurencijom.

Početkom četvrtog mjeseca, Roberto je gostovao u Podcast Inkubatoru, a nakon jedne od izjava, mnogi su zaključili kako se Soldić zapravo izlanuo te da će potpisati ugovor s UFC-om.

'Vidim da sam brži, fizički jači, vidim da imam bolju stojku, mlađi sam i nemam ozljeda. A nedostaci, zanimljiva mi je ta njegova glava, psihički je jak. Taj 'champion mindset'.'', rekao je Soldić u svom osvrtu na Kamarua Usmana, UFC-ova prvaka velter kategorije, a zatim je dodao:

''Ja vjerujem da bi me takvo ime motiviralo i da mu ne bi bilo lako sa mnom. Trebala bi i njemu dobra kondicija da me završi. On uvijek ide naprijed i lomi te psihički. Volio bih i to testirati. Ja već svojim očima vidim da ja to mogu i zato sam izabrao UFC.''

Njemački Bild isticao je kako Soldić ima UFC-ovu ponudu na stolu te da mu UFC jamči borbu za pojas, već nakon tri pobjede pod njihovim okriljem.

Priča oko svega toga na neko vrijeme se stišala, ali današnji Instagram ''storyji'' Roberta Soldića i njegovog menadžera Ivana Dijakovića, ponovno su podigli prašinu.

Naime, Soldić je s braćom Dijaković otputovao u Singapur gdje se sutra održava ONE Championship 157 priredba. Roberto je objavio fotografiju s aerodroma na kojoj drži ONE-ovu tablu na kojoj su ispisana imena njega i braće Dijaković (Ivan i Tomislav).

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Na spomenutom ''storyju'' označen je i Chatri Sityodtong, predsjednik ONE-a.

Kojim točno povodom je Soldić postao gost ove promocije, vjerojatno ćemo saznati sutra tijekom održavanja njihove priredbe. Razne teorije moguće su u vezi Soldićeva odlaska u Singapur. Možda je iznenadno odlučio potpisati za ONE, a moguće da se radi i o svojevrsnoj taktici kojom pokušava dokazati UFC-u da ih neće vječno čekati te da postoje mnogo zainteresiranih za njegove usluge.

image

Roberto Soldić u Singapuru

Instagram (roberto Soldić)

Potpis za ONE bio bi svakako veliko iznenađenje i nešto čemu se apsolutno nitko nije nadao. Ipak, ova sjajna azijska promocija radi sve bolji posao, a njihove ovogodišnje priredbe uistinu oduševljavaju. Možda je upravo Roberto Soldić njihov novi potez kojim napadaju sami vrh ovog sporta.

Linker
27. travanj 2024 14:34