Regija

Stipe Brčić nije uspio doći do nove pobjede: Jhonata Silva nokautirao je hrvatskog borca

Jhonata Silva (lijevo) vs. Stipe Brčić (desno)

 Screenshot (cage Warriors)
Borac iz Mangetsu gyma dobro se borio, ali par grešaka odvelo je meč na stranu Brazilca

Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca u nižim kategorijama upisao je drugi poraz pod okriljem Cage Warriorsa u svom trećem nastupu. 30-godišnji Stipe Brčić (11-4-0) nokautom u trećoj rundi izgubio je od Brazilca s talijanskom adresom, Jhonate Silve (8-1-0).

Hrvatski borac i član Mangetsu Gyma odrađivao je vrlo dobar meč, ali Silva mu je u dva navrata napravio velike probleme desnim ‘‘high kickom‘‘ i Brčić nije uspio doći do druge pobjede zaredom u popularnoj britanskoj MMA organizaciji.

Stipe Brčić dobar dio prve runde kontrolirao je borbu. U stojci je bio nešto precizniji, a upisao je i jedno jako lijepo rušenje u prvoj polovici prve runde. Uspio je Brčić napraviti i ponešto štete iz gornje pozicije u parteru, ali nije naročito dugo zadržao Silvu kao donjeg. Brazilac je prijetio kickovima, a nakon nešto više od tri i pol minute, Jhonata Silva zadao je zapravo najkonkretniji udarac u prvoj rundi. Sjajno je desnim ‘‘high kickom‘‘ pogodio Brčića u glavu. Stipe je nakratko bio uzdrman, ali zapravo se nevjerojatnom brzinom oporavio od takvog čistog ‘‘high kicka‘‘ i brzo je došao do još jednog rušenja, ali bez neke konkretnije kontrole. Sucima nije bilo lako odrediti boljeg u prvoj rundi. Stipe je većinu runde bio bolji, ali najbolji udarac pogodio je Silva.

Stipe je i u drugoj rundi brzo došao do rušenja, ali opet nije uspio zadržati kontrolu nešto dulje. Silva se brzo pridigao i nastavio je prijetiti ‘‘kickovima‘‘ koje je vrlo munjevito bacao. Brčić je nešto uspješniji bio kad su boksačke kombinacije u pitanju, a posebno dobar udarac pogodio je desnicom nakon nešto manje od tri minute druge runde. Ubrzo je Brčić došao i do novog rušenja te je zauzeo gornju poziciju u zatvorenom gradu. Manje od minute zadržao je tu poziciju, a zatim ga je Silva lijepo odgurnuo nogama i vratio se borbi u stojci. Uslijedila je jedna otvorena razmjena, a Silva je izvukao nešto deblji kraj nakon lijevog krošea Brčića. Do kraja runde Silva je lijepo pogodio ‘‘kickom‘‘ u tijelo, a Brčić je 30-ak sekundi prije kraja runde upisao još jedno rušenje ‘‘double legom‘‘. Runda je završila u parteru, a Brčić je bio u dominantnoj poziciji.

Silva je početkom treće runde bio nešto precizniji s ručnim tehnikama, a Brčić je ekspresno krenuo po rušenje. Nije Stipe u tom pokušaju bio uspješan kao u većini ostalih pokušaja tijekom borbe i meč se nastavio odvijati u stojci. Miksao je Stipe pokušaje rušenja s udaračkim tehnikama i tjerao je Silvu na dodatno razmišljanje. Nakon nešto više od dvije minute, Brčić je prelijepo eskivirao pokušaje Silve i došao je do jako lijepog rušenja. 30-ak sekundi držao je bočnu kontrolu, ali Silva se po tko zna koji put uspio pridići iz partera. Brčić je većinu borbe lakoćom upisivao rušenja, ali kontrola iz gornje pozicije nešto je što će morati popraviti za sljedeće nastupe. Minutu i pol prije kraja borbe, Silva je još jednom fantastično pogodio desnim ‘‘high kickom‘‘. Brčić je ovaj put bio puno teže uzdrman i rušenjima je pokušavao spasiti ‘‘živu glavu‘‘. Nisu to bili dobri pokušaji rušenja od strane uzdrmanog Brčića i ubrzo je uslijedila kulminacija ove borbe. Nakon lošeg pokušaja rušenja, Silva sjajno pogađa koljenom u glavu našeg borca i sudac ekspresno prekida borbu.

Šteta za Brčića. Veći dio borbe djelovao je kao bolji borac, imao je sve predispozicije za poraziti ovog borca, ali par grešaka koštalo ga je pobjede protiv jako opasnog Jhonate Silve.

Glavu gore Stipe, vratit ćeš se jači!

Linker
28. travanj 2024 04:12