Regija

Što ako izgubi u finalu? Bojan Veličković neće ostati praznih ruku u slučaju poraza

Andreas Michailidis (lijevo) i Bojan Veličković (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Srpski velteraš planira uložiti novac u otvaranje svoje borilačke dvorane

Tipsport Gamechanger naziv je turnira u organizaciji Oktagon MMA organizacije. Radi se o prvom takvom turniru u režiji ćeško-slovačke MMA organizacije, a u najavi je pisalo kako se radi o turniru nagradnog fonda u iznosu jedan milijun eura.

Nerijetko se dogodi da fanovi krivo protumače nagradni fond i zaključe kako će pobjednik turnira osvojiti milijun eura. Moramo istaknuti kako se to neće dogoditi, nego je cjelokupan fond raspodijeljen na borce koji su dio turnira.

Ukupno 16 velteraša našlo se u prvoj fazi ovog turnira, a ostala su samo dvojica - Bojan Veličković i Andreas Michailidis. Srbin i Grk upisali su tri pobjede kako bi dogurali do finala, a danas će se boriti za status osvajača turnira u velter kategoriji, ali i za glavnu novčanu nagradu.

Ta nagrada iznosi 300 tisuća eura. Dakle, pobjednik će otići kući osjetno bogatiji, ali poraz u finalu također donosi sasvim korektnu zaradu. Drugoplasirani borac na Tipsport Gamechanger turniru bit će nagrađen iznosom od 130 tisuća eura. Složit ćete se, više nego pristojna zarada u ovom sportu.

Da je Veličković kojim slučajem ispao u polufinalu, zadovoljio bi se s 80 tisuća eura. Poraz u prvom kolu garantira 15 tisuća eura, dok poraz u četvrtfinalu donosi 40 tisuća eura.

image

Pravila Oktagonovog Gamechanger turnira

Oktagon Mma

Naravno, za pretpostaviti je da borci za svoje nastupe ne dobivaju samo iznose koji su dio turnirskog fonda. Velika je vjerojatnost da su borci nagrađeni i honorarima ili barem dijelom honorara koji im je zajamčen ugovorom s organizacijom.

Bojan je početkom sezone najavljivao kako želi glavnu nagradu, jer taj iznos puno bi mu pomogao prilikom otvaranja vlastite dvorane. Čak i ako izgubi večeras od Andreasa Michailidisa, vjerujemo da će biti zadovoljan iznosom koji će staviti na svoj bankovni račun. Ali, nadajmo se pobjedi i vjerujmo da će ipak Bojan biti taj kojem će pripasti 300 tisuća eura!

Linker
26. travanj 2024 22:54