Regija

Vaso ugovorio boksački meč s MMA rukavicama: Borit će se s Hrvatom koji je svojevremeno pobijedio Džakića

Vaso Bakočević

 ANTONIO AHEL/ATA IMAGES/PROFIMEDIA Antonio Ahel/ata Images/profimedia
Prijenos priredbe sa Zlatibora moći ćete pogledati na Arena Fight kanalu

Malo više od dva mjeseca nakon pobjede u "bare knuckle" meču protiv Luke Zebeca, regionalna publika imat će priliku gledati Vasu Bakočevića u novoj borbi. Protivnik će mu ponovno biti hrvatski borac, Ivica Jakopic, s kojim će odmjeriti snage u boksačkom meču - ali s MMA rukavicama.

Ovaj hibridni okršaj Bakočevića i Jakopica predvodit će priredbu koja će se 9. srpnja održati na Zlatiboru (Kraljev trg), a borba će biti održana na tri runde po pet minuta. "Main eventu" će prethoditi osam mečeva, a cijelu priredbu od 18 će sati prenositi Arena Fight kanal.

"Dobra vijest je što se uskoro borim, a loša vijest je što nije golim šakama. Borit ću se prema boksačkim pravilima, ali nažalost s MMA rukavicama, tako da neće biti baš onako kako volim, ali nema veze. Probat ću i ovo", poručio je Vaso početkom lipnja putem Instagrama, a sada je, dakle, poznato i tko će mu biti protivnik u najavljenom hibridnom meču.

Ivica Jakopic hrvatski je MMA borac koji je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 25 mečeva, pri čemu je upisao osam pobjeda i 17 poraza. Posljednji je put zakoračio u oktogon u lipnju 2019., kada ga je, u prvoj rundi, nokautirao Turčin Sado Ucar. Valja spomenuti da je jednu od osam navedenih pobjeda Jakopic ostvario protiv Dušana Džakića, kojeg je završio giljotinom u prosincu 2009. Tri godine kasnije, Džakić mu se ravanširao nokautom u prvoj rundi.

Okušao se Jakopic i u boksu, i to ove godine, ali je izgubio obje borbe u kojima je participirao; u ožujku ga je nokautirao njemački predstavnik Chamseddine Lemjid, a u subotu (24. lipnja) ga je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Belgijanac Dimitri Lamborelle. Sredinom ožujka Jakopic je odradio i "bare knuckle" meč (BYB 16), a njegov debi u boksu bez rukavica Irac Aaron Sinclair okončao je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Linker
21. travanj 2024 21:51