Regija

(VIDEO) ‘Njegov niz nokauta je divlji‘: Glory nas podsjeća na Plazibatov brutalan nokauterski niz

Antonio Plazibat

 Screenshot (instagram, Glory)
Antonio Plazibat uživa sve veću pažnju vjerojatno najjače kickboksačke organizacije na svijetu

Hrvatski kickboksač Antonio Plazibat u ovom trenutku jedna je od najvećih Gloryjevih zvijezda. 29-godišnji teškaš već je dulje vrijeme na prvom mjestu u poretku izazivača, a pod okriljem Gloryja upisao je osam pobjeda u devet nastupa.

Velika većina tih pobjeda došla je brutalnim nokautima, a posebno impresivan niz Plazibat je napravio nakon svog jedinog poraza. Antonio je krajem 2020. godine izgubio od Nordinea Mahieddinea u dodatnoj četvrtoj rundi, a zatim je ‘‘dodao gas‘‘ i krenuo u pohod na vrh.

Redom su padali Tarik Khbabez, Benjamin Adegbuyi, zatim ponovno Khbabez i na kraju Raul Catinas kojeg je Plazibat brutalno nokautirao u 11. mjesecu prošle godine. Antonio je u tom periodu nabio i dodatnu kilažu te se prometnuo u jednog od najubojitijih udarača u kickboksu.

2023. godina trebala bi biti velika godina za Plazibata. Antonio prije svega čeka rasplet turnira četvorice koji će se održati 29. travnja (četvrti mjesec). Pobjednik tog turnira borit će se 17. lipnja (šesti mjesec) protiv Plazibata na Glory: Collision 5 eventu koji će se održati u Rotterdamu. Pobjednik će postati privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije i čekat će oporavak Rica Verhoevena, trenutnog kralja teške kategorije.

Plazibat dugo zaziva taj meč protiv Verhoevena i nema sumnje da će maksimalno motiviran ući u meč protiv pobjednika turnira četvorice. Tariq Osaro, Enver Šljivar, Luis Tavares i Nordine Mahieddine nastupit će na tom turniru, a nadamo se da će pobjednik završiti turnir bez težih ozljeda, kako bi bez poteškoća mogao nastupiti i u šestom mjesecu.

Ususret nadolazećim uzbuđenjima u teškoj kategoriji, Glory nas je putem svog Instagram profila odlučio podsjetiti na Plazibatov nokauterski niz, odnosno na četiri uzastopne pobjede koje je zaredao nakon poraza od Mahieddinea.

Sva četiri nokauta uistinu su brutalna i teško se odlučiti koji je bolji. Ono što najviše raduje ipak je činjenica da Glory sve češće objavljuje materijal posvećen Antoniju Plazibatu i to je jasan znak da su prepoznali što imaju u njemu, te ga promiču kao svoju zvijezdu. Ne sumnjamo da će opravdati to povjerenje.

Linker
28. travanj 2024 06:12