UFC

Arlovski ugovorio novi nastup: Petu pobjedu u nizu tražit će protiv borca koji ima pobjedu nad Pokrajcem

Andrei Arlovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni bjeloruski teškaš upisat će svoj 39. UFC nastup

Iako je početkom godine napunio 43 godine, a iza njega je 38 UFC mečeva, Andrei Arlovski ne planira stati, barem zasad ne. Zašto bi i stao kad je trenutno na četiri pobjede u nizu, a petu će tražiti 29. listopada (deseti mjesec) na UFC-ovoj priredbi koja zasad nema određenu lokaciju održavanja.

Lokacija nije poznata, ali protivnik jeste. Marcos Rogerio de Lima (19-8-1) bit će sljedeći protivnik legendarnog Arlovskog. 37-godišnji Brazilac također je podosta iskusan borac, ali daleko od Arlovskog. Posljednji nastup Rogerio de Lima odradio je početkom petog mjeseca ove godine, a jednoglasnom odlukom izgubio je od Blagoya Ivanova.

Prije toga, brazilski teškaš bio je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Mauricea Greenea dobio je jednoglasnom odlukom, dok je Bena Rothwella nokautirao u 11. mjesecu prošle godine.

Limu pamtimo i po meču protiv Pokrajca. Krajem 2014. godine, Lima i Pokrajac obračunali su se u poluteškoj kategoriji, a hrvatski borac izgubio je tehničkim nokautom nakon minutu i 59 sekundi borbe.

Što se Arlovskog tiče, on se posljednjih godina isprofilirao kao sasvim dobar UFC-ov ‘‘gatekeeper‘‘ za ulazak u top 15 ili nastavak uspona ka vrhu teške kategorije. Phillipe Lins i Tanner Boser neki su od potencijala koji su ‘‘lomili zube‘‘ na čvrstom Bjelorusu, a kroz posljednja četiri nastupa, Arlovski je redom pobjeđivao Chasea Shermana, Carlosa Felipea, Jareda Vanderuu i Jakea Colliera.

Sve četiri pobjede došle su na bodove, kao i one protiv Bosera i Linsa. ‘‘Pitbull‘‘ nije izgubio od drugog mjeseca 2021. godine, a tada ga je porazio Tom Aspinall, ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Meč između Arlovskog i Rogerio de Lime prvi je objavio brazilski portal Combate. U sklopu istog eventa trebali bi se boriti Edson Barboza i Ilia Topuria također, a kroz naredni period, UFC će popunjavati program UFC Fight Night 213 eventa. Pobijedi li Arlovski u sljedećem nastupu, ponovno će se izjednačiti s Jimom Millerom na vrhu ljestvice kad je broj UFC pobjeda u pitanju. Miller je trenutno na 24, dok Arlovski ima 23.

Linker
05. svibanj 2024 06:36