UFC

Belal konačno dobiva svoju priliku?: ‘Tražio je izlaz iz prve borbe, plakao je i vikao, a nije ni otišao u bolnicu‘

Leon Edwards i Belal Muhammad

 Screenshot (youtube, The Schmo)
Čak pet pobjeda zaredao je Belal nakon tog ‘‘no contesta‘‘ protiv Edwardsa, tako da nema nikakve dvojbe da je svoju priliku i zaslužio

Belal Muhammad za poraz ne zna u svojih posljednjih deset nastupa u UFC-u, a jedan od tih deset završio se kao ‘‘no contest‘‘. Bio je to upravo onaj meč protiv današnjega prvaka Edwardsa, a već godinu dana Belal sjedi i čeka svoju priliku za napad na titulu koju je zaradio pobjedom nad Gilbertom Bursnom.

Mjesecima se Belala razvlačilo i stavljalo po strani kada je u pitanju meč za titulu, no čekanju bi uskoro mogao biti kraj. Edwardsov trener, Dave Lovell, jučer je rekao da će Belal gotovo sigurno biti sljedeći izazivač za njegovog borca:

‘‘Dečki koji su nam bili ponuđeni – Shavkat, Khamzat i Islam, svi su postili. Mi smo bili spremni, no tako je kako je. Nismo se borili na UFC 300, ali nema sumnje da će zbog velikog broja muslimana u Engleskoj Belal biti sljedeći na priredbi u Manchesteru. Nije zapisano u kamenu, ali je 99,9 posto sigurno‘‘, rekao je Lovel za TalkSPORT.

‘‘Kada sam analizirao njihovu prvu borbu, vidio sam da je Belal tražio izlaz. Želio je ukrasti odluku zbog navodnog uboda u oko. A zvuk koji je proizvodio, doslovno je plakao i vikao. Cijeli svijet je to čuo, a smiješno je da nakon toga nije ni išao u bolnicu, nema nikakve štete na oku. Što vam to govori?‘‘, zaključio je.

Čak pet pobjeda zaredao je Belal nakon tog ‘‘no contesta‘‘ protiv Edwardsa, tako da nema nikakve dvojbe da je svoju priliku i zaslužio. Trenutno nije dojam da bi mu netko mogao ukrasti ‘‘title shot‘‘, no nikada ne može biti siguran.

Linker
24. travanj 2024 09:04