UFC

Bivši UFC-ov izazivač tvrdi da ga je slavni 'matchmaker' tražio da suparniku slomi ruku!

Joe Silva
 Screenshot (YouTube, UFC)
Slavni 'matchmaker' na udaru bivših UFC-ovih boraca, neke priče su pomalo nevjerojatne

Bivši UFC-ov izazivač Gray Maynard, kojeg najbolje pamtimo po 2011. godini i dva nezaboravna okršaja s Frankiejem Edgarom, tvrdi da je umirovljeni UFC-ov 'matchmaker' Joe Silva od njega tražio da slomi ruku Rogera Huerte.

Joe Silva ovih je dana na udaru bivših UFC-ovih boraca koji preko društvenih mreža iznose 'horor' priče o ponašanju nekadašnjeg 'matchmakera' najbolje svjetske MMA promocije. O Silvi su tako svoje mišljenje javno podijelili borci među kojima možemo istaknuti Mikea Piercea, Eddieja Alvareza i Rolanda Delormea, a sada se toj listi priključio i spomenuti Maynard s možda i najluđom pričom.

Naime, Gray je gostujući na Jon Fitch Knows Nothing podcastu otkrio da ga je Silva jednom prigodom pred meč s Huertom (2009. godine) nazvao i od njega zatražio da svom suparniku slomi ruku. Prema Maynardu, to se dogodilo jer je Huerta, koji se tada mogao smatrati jednim od popularnijih UFC-ovih boraca, javno kritizirao UFC.

"Dugo sam tražio da mi Huerta bude protivnik jer sam smatrao da je to sjajna borba za privući pozornost na moje ime. On je bio lik kojeg su promovirali i koji se jednom prigodom našao na naslovnici Sports Illustrateda. No, isto tako se radi o nekome tko je javno kritizirao UFC. A to ih je razljutilo. Bili su toliko bijesni... Joe Silva me nazvao i rekao - 'Gledaj, dajem ti ovu borbu kao poklon i želim da mu slomiš ruku. Želim da ga je*eno ubiješ...' Nisam mogao vjerovati, bili su toliko nemilosrdni oko toga", ispričao je prema BJPenn.com portalu Maynard.

41-godišnji Amerikanac potom je i objasnio kako je zapravo došlo do zahlađenja odnosa između Huerte i UFC-a.

"Tu se radilo o tome da su mu oduzeli nekog sponzora. Trebao se negdje pojaviti i dobiti lovu od neke firme koja se bavi alkoholom, ali UFC je nazvao tu firmu i zatražio da mu ne daju novac jer će se oni pobrinuti za njega. Tako je nekako išla ta priča... A na kraju Huerta nije dobio ništa. Dobio je dnevnicu, a trebao je dobiti 10 tisuća dolara. Uglavnom, onda je u jednom članku kritizirao UFC i to ih je razljutilo. Sjećam se da me Silva nazvao, ne sjećam se točno kada, ali definitivno je bio uzrujan... Bio sam u dobroj formi i na pobjedničkom nizu i očito su znali da ću ga pobijediti. No, isto tako sam tada znao da se tu ne radi o borbi i stvarima poput napredovanja po rankingu... Tu se zapravo radilo o onome što su oni htjeli", dodao je Maynard.

Spomenimo i da Gray nije slomio Huertinu ruku već ga je u Oklahomi pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

"Bio je to tijesan meč nakon kojeg je Joe Silva bio malo uvrijeđen što ga nisam prebio više od toga", zaključio je Maynard koji danas više nije član UFC-a, a njegov posljednji meč gledali smo u listopadu 2018. kada je poražen od Nika Lentza.

Linker
05. svibanj 2024 13:32