UFC

Brandon Moreno je pobjednik prve kvadrilogije u povijesti UFC-a! Figueiredu nanio ozljedu koja je prekinula meč

 Brandon Moreno

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Posjekotinu mu je nanio udarcem, te nije bilo uboda u oko tako da nema govora o nekim kontroverzama

Noćas smo na UFC 283 priredbi po prvi puta svjedočili četvrtoj međusobnoj borbi između dvojice istih boraca u UFC-u, a radi se naravno o meču za titulu u muha kategoriji između Deivesona Figueireda i Brandona Morena. Jedan remi i po jedna pobjeda svakog od njih dvojice dovela je do ovakve situacije, no sada će konačno moći gledati i prema drugim protivnicima.

Figueiredo inače nije nastupio točno godinu dana, tako da je UFC bio primoran organizirati borbu za privremeni pojas između Morena i Kara-Francea gdje je pobjedu odnio Moreno, tako da je ovaj meč uistinu bio neizbježan. Tijek prve kvadrologije u UFC-ovoj povijesti pročitajte ispod:

Prva runda

Figueiredo je počeo pritiskati Morena od prve sekunde, ali Moreno ga je odmah i srušio te je Deiveson uhvatio giljotinu koju nije mogao završiti. Vratili su se borci na noge gdje je dobrim ‘‘overhandom‘‘ Moreno pogodio Figueireda. Nakon nekog vremena neaktivnosti Moreno je opet pokušao rušiti, no nije uspio te su nastavili borbu na nogama. Figueiredo je pokušao sada srušiti Morena no ni on nije uspio u tom naumu, a krajem runde je Moreno ipak uspio doći do rušenja. Figueiredo je uhvatio ‘‘heel hook‘‘, no uspio ga je obraniti u finalnim sekundama.

Druga runda

Figueiredo je nastavio s pritiskom, te je uhvatio ‘‘kick‘‘ Morena i uspio ga na taj način srušiti. Nisu dugo bili u parteru jer se Moreno uspio ustati, a nastavili su pogađati pojedinačne udarce. Nekoliko ‘‘low kickova‘‘ i 1-2 kombinacija su se pokazali kao odličan recept za Morena kojemu su ti udarci bili i najbolji. Figueiredo je na pokušaj rušenja odgovorio giljotinom, no ponovno ju nije uspio završiti. Moreno je bio gornji u parteru do kraja runde, a Herb Dean je pozvao borce na više aktivnosti.

Treća runda

Runda je krenula identično kao i prve dvije, odnosno Figueiredovim pritiskom i tjeranjem Morena na kavez. Nekoliko dobrih udaraca je pogodio Moreno, ali nije ozbiljno ugrozio prvaka. Odmah nakon toga Moreno ga je pogodio na što je Figueiredo tražio da se zaustavi vrijeme, no izgleda da se radilo o udarcu a ne o ubodu u oko. Moreno je bio gornji u parteru te je počeo nanositi i štetu udarcima. Postala je vidljiva velika posjekotina ispod Figueiredovog oka koja mu je jako smetala, a tako su i završili treću rundu.

Figueiredovo oko je nakon treće runde bilo u potpunosti zatvoreno te je liječnik prekinuo borbu. Na reprizi se vidjelo da je udarac bio apsolutno čist i da nema govora o ubodu u oko. Moreno je nakon tog udarca dodirnuo područje iznad drugog oka Figueireda, tako da nema govora o nekim nepravilnostima. Pobjedu je tehničkim nokautom odnio Moreno, te je on pobjednik prve kvadrilogije u povijesti UFC-a. Nakon poraza je Figueiredo najavio kako se više neće boriti u muha kategoriji, nego dolazi u bantam kategoriju.

Linker
05. svibanj 2024 06:48