UFC

Brendan Allen iznio je svoje nezadovoljstvo odabirom protivnika za iduću borbu: ‘Ne zaslužuje se boriti ovdje‘

Brendan Allen

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Originalno se trebao boriti protiv Jacka Hermanssona, no ‘Joker‘ se morao povući zbog ozljede

Brendan Allen očekivao je boljeg protivnika za svoju sljedeću borbu na UFC on ABC 5. Allen (21-5, 9-2 UFC) prvotno je trebao predvoditi UFC on ESPN 45 protiv Jacka Hermanssona 3. lipnja, ali je borba otkazana kada se Hermansson povukao zbog ozljede.

Sada je Allenu zakazana borba 24. lipnja (šesti mjesec) u Jacksonvilleu protiv Brune Silve (14-5-2, 4-2 UFC), koji je u travnju prekinuo niz od dva poraza tehničkim nokautom protiv Brada Tavaresa na UFC Fight Night 222. Prijeći s rangiranog Hermanssona na Silvu bilo je razočaravajuće za Allena, koji je ostvario četiri uzastopne pobjede.

“Iskreno, ne mislim da zaslužuje tu borbu, ali, ovdje dobivaš prilike i moraš ih u potpunosti iskoristiti. Znam da dolazi kako bi u potpunosti iskoristio priliku, ali ne gledam dalje od njega.”

Allen se nada da će pobjeda nad Silvom dovesti do još jedne borbe protiv rangiranog protivnika – a posebno je bacio oko na Dricusa Du Plessisa. Du Plessis se bori protiv Roberta Whittakera na UFC-u 290 8. srpnja (sedmi mjesec), ali Allen sumnja da će ga poraziti.

“Moj cilj je otići tamo i pobijediti Brunu. Očekujem da će Whittaker pobijediti Dricusa, a onda ću ja dobiti Dricusa”, rekao je Allen.

Du Plessis je neporažen u UFC-u i na pragu je šanse za naslov ako prođe bivšeg prvaka Whittakera, ali Allen nije oduševljen s njim.

“Mislim da je Dricus najsretniji borac u UFC-u. Njegove prve dvije borbe, dobivao je batine i samo je izvukao udarac. Mislim da je on najsretniji tip, pa bi me mogao natjerati da pojedem svoje riječi i dobijem priliku i uništim ga ga. Ali iskreno, mislim da se to neće dogoditi."

“Mislim da je Whittaker predobar u svakom segmentu borbe, borio se s nekim od najboljih boraca na cijelom svijetu, a tako ga je teško shvatiti. Mislim da Dricus nije dovoljno pametan da bi to mogao shvatiti i mislim da nema atribute da ga pobijedi”, zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 15:54