UFC

Čak šest sudionika UFC 265 priredbe nagrađeno bonusom od 50 tisuća dolara

Miles Johns vs. Anderson dos Santos
 Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP
Dana White ovog puta nije povećao iznos bonusa, no povećao je ukupnu cifru dodjelom dva dodatna

Jedan bonus za po dva borca za najbolju borbu večeri te čak četiri za najbolju izvedbu, podijeljeno je nakon UFC 265 priredbe, kojom je vodstvo UFC-a očito bilo i više nego zadovoljno.

Bonus za najbolju borbu nije bilo teško dodijeliti. Iako se na programu našlo nekoliko vrlo uzbudljivih borbi, ono što su pružili Rafael Fiziev i Bobby Green ipak je dodatno podiglo ljestvicu. Tri runde neprestane akcije za 50 tisuća dolara svakome od njih. Kazahstancu je to treći bonus u nizu, dok je Green nagrađen po četvrti put u karijeri. Čak zvuči i premalo za borca koji svojom pojavom u Octagonu garantira uzbuđenje.

Ako idemo kronološkim redom, prvo treba spomenuti bonus koji je Miles Johns dobio za pobjedu protiv Andersona Dos Santosa. Iako je njegov nokaut bio impresivan, on prije svega mora zahvaliti autoru onog najimpresivnijeg, Manelu Kapeu, na tome što je pao vagu pa nije mogao konkurirati za bonus. Ujedno je ovo drugi bonus u nizu za ovog talentiranog borca, nakon što je nokaut i 50 tisuća dolara upisao i pri svom prethodnom nastupu.

image
Miles Johns vs. Anderson dos Santos
Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP

Dobitnica bonusa je i djevojka koja dugo nije bila aktivna,da bi se ranije ove godine vratila MMA-u, govoreći kako je u teškom financijskom stanju. To je Jessica Penne, čije će financijsko stanje s ovih 50 tisuća dolara svakako biti bolje. Ovo je njen treći bonus, a dva ranija zaradila je za borbu večeri.

image
Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Penne
Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP

Iako sama završnica njegove borbe protiv Derricka Lewisa nije bila nešto posebno oku ugodna niti je nešto što će se vrtjeti u insertima najboljih ovogodišnjih poteza, Ciryl Gane je vjerojatno nagrađen za svoj cjelokupni nastup, unutar kojeg Derricku Lewisu nije dao apsolutno nikakvu šansu. Njegov je to drugi bonus u UFC karijeri i isto tako drugi za najbolju izvedbu. S obzirom na stil borbe, ne možemo procijeniti ima li kakve šanse u skorije vrijeme nekad dobiti i onog za borbu večeri.

image
Ciryl Gane vs. Derrick Lewis
Alex Bierens de Haan/Getty Images /AFP

Preostao nam je još jedan nagrađeni borac, a to je Vicente Luque. "Silent Assassin" gušenjem je na tapkanje prisilio Michaela Chiesu, uzevši tako svoj ukupno osmi bonus te šesti u posljednjih osam borbi.

Linker
09. svibanj 2024 11:15