UFC

Clay Guida ugovorio 33. UFC borbu, protivnik je imao deset godina kad je on debitirao u promociji

Clay Guida

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
‘The Carpenter‘ je jedna od onih borilačkih ikona koje se ne predaju

Najbolji dani Claya Guide (37-21, 17-15 UFC) daleko su iza njega. Ipak, ovaj 40-godišnji borac i dalje pruža dovoljno dobre predstave da bi se zadržao na UFC rosteru te svojom pojavom i borbama zabavljao fanove. Jedan od kondicijski najjačih boraca u povijesti ovog sporta još uvijek posjeduje veliki dio svoje izdržljivosti i eksplozivnost pa niti ne čudi što je i dalje vrlo konkurentan u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Pobjeda u posljednjoj borbi, kad je postao prvi čovjek koji je na predaju prisilio Leonarda Santosa, dokaz je da ćemo ga gledati još neko vrijeme.

Osim toga, Clay ne bira borbe, što najbolje dokazuje činjenica da je iduću ugovorio protiv momka koji je imao sedam godina kad je on odradio prvu MMA borbu, a deset kad je 2006. godine upisao svoj debi kao UFC borac.

To je Claudio Puelles (11-2, 4-1 UFC), Peruanac koji je potvrdio svoj potencijal s četiri UFC pobjede u nizu, a prekaljeni veteran bit će mu prepreka do pete. Uspije li savladati Guidu, bit će to potvrda da je prešao onu neku stepenicu među konkurencijom, budući da je Clay i dalje ozbiljan ispit za svakog borca. Nakon borbe ćemo saznati koliko ovaj 25-godišnji borac u ovom trenutku vrijedi i kakav treba biti daljnji smjer njegove karijere.

Da, najbolji dani Claya Guide su iza njega, to je apsolutno jasno. Tu se prije svega misli na 2011. godinu, kad je došao do borbe za UFC izazivača, ali tim putem je izgubio od Bensona Hendersona. Ipak, formu je konstantno zadržavao na zadovoljavajućoj razini i svoj posao u UFC-u niti jednog trenutka nije ugrozio. Čini se da će tako biti još neko vrijeme te da će nas još neko vrijeme zabavljati svojim borbama, ali i osebujnim karakterom.

Borba će se održati na UFC Fight Nightu 207, koji se održava 23. travnja.

Linker
27. travanj 2024 13:02