UFC

Cody Garbrandt ostao bez protivnika mjesec dana uoči eventa: Yahya je otkazao nastup zbog ozljede

Cody Garbrandt

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Nekadašnji prvak UFC-ove bantam kategorije trebao je nastupiti sljedećeg mjeseca

Pet poraza u posljednjih šest nastupa, to je ukratko rezime Codyja Garbrandta koji prolazi kroz najgore dane svoje karijere. Nekoć veliki UFC-ov talent krajem 2016. godine došao je do titule prvaka maestralnom izvedbom protiv Dominicka Cruza, ali sve je krenulo nizbrdo nakon toga.

Dva poraza nokautom od T.J. Dillashawa, a zatim poraz na isti način i od Pedra Munhoza uslijedili su nakon toga. Cody je nakon toga uzeo više od godinu dana pauze, a vratio se sjajnim nokautom protiv Raphaela Asuncaa.

Činilo se kako je Cody vratio svoju staru formu, ali Rob Font i Kai Kara-France pokazali su se prevelikim zalogajem. Prečesto je Garbrandta koštao njegov neoprezni pristup, a sve lošije podnosi udarce i biva brzo nokautiran.

Žalosno je što borac njegovih vještina gubi na takav način i sa samo 30 godina, dojam je kako bi se Garbrandt mogao umiroviti u slučaju još jednog teškog poraza. UFC mu je stoga podario protivnika koji mu je stilski trebao odgovarati, no od toga meča zasad neće biti ništa.

Naime, Garbrandt i Yahya trebali su se obračunati 9. srpnja na UFC on ESPN 39 priredbi, ali Yahya je otkazao svoj nastup zbog ozljede vrata. Barem četiri tjedna Yahya neće moći trenirati, a nije poznato kada će biti spreman za povratak u kavez.

Nije poznato niti hoće li promocija tražiti zamjenu ili će jednostavno pomaknuti taj meč na neki kasniji datum. Bez pretjeranog podcjenjivanja, Yahya je protivnik protiv kojeg bi Garbrandt trebao tražiti povratak samopouzdanja. Brazilac iza sebe ima 40 profesionalnih mečeva, a nikad u karijeri nije pobijedio nokautom, iako je slavio čak 28 puta. Yahya je majstor partera i 21 puta slavio je ''submissionom''.

Cody Garbrandt posjeduje jako dobre hrvačke vještine, a svojom brzinom i kvalitetama u stojci, bio bi jako nezgodan protivnik 37-godišnjem Brazilcu. Sada je ipak upitno hoće li Cody odraditi meč protiv Yahye ili će ga dočekati neki drugi protivnik.

Spomenutu UFC-ovu priredbu predvodit će obračun boraca lake kategorije. Rafael Fiziev i Rafael dos Anjos trebali bi pružiti sjajan meč, a pobjednik će nastaviti svoj pohod ka samom vrhu kategorije.

Linker
05. svibanj 2024 06:52