UFC

Cody Garbrandt želi trilogiju protiv Dillashawa: ‘Doping te više ne može spasiti‘

NEW YORK, NY - NOVEMBER 04: TJ Dillashaw and Cody Garbrandt face off during their UFC bantamweight championship bout during the UFC 217 event at Madison Square Garden on November 4, 2017 in New York City. Mike Stobe,Image: 354638818, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Mike Stobe/Getty images/Profimedia

 MIKE STOBE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Stobe/getty Images/profimedia
31-godišnji Cody teško se nosi s dvama porazima koje je upisao protiv svog velikog rivala

Jedno od najvećih i najzanimljivijih rivalstava u povijesti UFC-ove bantam kategorije bilo je ono između T.J. Dillashawa i Codyja Garbrandta. Dvojica boraca dugi niz godina bili su timski kolege u Team Alpha Maleu, ali nakon što je Dillashaw napustio tim kako bi trenirao s Duaneom Ludwigom, nastale su tenzije.

Garbrandt je u tim trenucima bio glavna uzdanica Team Alpha Male dvorane. Krajem 2016. godine porazio je Dominicka Cruza i prozvao je T.J. Dillashawa. Prvi njihov međusobni obračun održao se u 11. mjesecu 2017. godine, nakon što su obojica odradili ulogu trenera u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘.

Iako je Garbrandt uzdrmao Dillashawa krajem prve runde, T.J. se oporavio, konsolidirao i nokautirao Codyja u drugoj rundi. Revanš je uslijedio u osmom mjesecu 2018. godine, a Dillashaw je posao odradio još brže. Četiri minute i 10 sekundi trebao je da ponovno završi Garbrandta kojemu su ta dva poraza bila i prva dva poraza u karijeri.

Nakon toga kola su gotovo konstantno išla nizbrdo. Cody je upisao poraz nokautom od Pedra Munhoza, a pobjedama se vratio protiv Raphaela Asuncaa. Međutim, nakon toga upisao je još dva poraza, a bolji su bili Rob Font i Kai Kara-France.

Karijera T.J. Dillashawa također nije išla u dobrom smjeru nakon dva meča s Garbrandtom. Prvo ga je Henry Cejudo pobijedio tehničkim nokautom za samo 32 sekunde borbe, a zatim je uslijedila dvogodišnja suspenzija zbog dopinga. Dillashaw se sredinom prošle godine vratio pobjedom protiv Coryja Sandhagena, a prije devet dana teško je poražen od strane Aljamaina Sterlinga.

I dok Dillashaw vidno muku muči s ozljedama i poznim godinama za borca nižih kategorija, Garbrandt muku muči sa samopouzdanjem i porazima koje gotovo uvijek upisuje na isti način. Cody se lakoćom upušta u otvorene razmjene, ali njegova brada ne podnosi udarce naročito dobro i nerijetko gubi nokautom. Svi pamte Codyjevu pobjedu protiv Dominicka Cruza i sjećaju se koliko je to impresivan nastup bio. Nažalost, tog Codyja više nismo gledali nakon tog meča.

Neki kažu da je porazima od Dillashawa jednostavno izgubio samopouzdanje, neki ga smatraju ‘‘razoktrivenim‘‘, a postoje i oni koji tvrde kako mu je ‘‘nadopingirani‘‘ Dillashaw uništio karijeru dvama nokautima koje je upisao vjerojatno koristeći doping. Jedan od onih koji se slažu s time je i Garbrandt koji zaziva revanš.

Naime, nedavno ste imali prilike čitati kako je Dillashaw izjavio da je Codyja Garbrandta pobijedio unatoč velikim problemima s ozljedom ramena. Codyju se takvi komentari nisu svidjeli i putem Twittera je uputio odgovor.

‘‘Ovaj tip je kujica. 10 dana prije našeg prvog meča, UFC me odvezao u Las Vegas kako bi injekcijama primio epiduralnu terapiju za svoja leđa, jer nisam mogao niti hodati. Nisam tražio nikakve izlike, niti sam plakao o tome nakon što sam izgubio od ovog prevarantskog gada. Ja protiv T.J.-a, ugovorite to sranje. EPO ga više ne može spasiti.‘‘, napisao je Garbrandt.

EPO je inaće skraćenica za svojevrsni krvni doping koji je pronađen u krvi Dillashawa. Codyju je zasigurno lakše uvjeriti se da je zbog toga dvaput izgubio (možda je i u pravu, op.a.), a meč njihov dvojice zapravo ima smisla u ovom trenutku. Obojica ne uživaju najbolje trenutke u karijeri, a poraženi u potencijalnom trećem meču mogao bi se čak i povući iz sporta. Naravno, ako se UFC odluči ugovoriti ovaj meč.

Linker
05. svibanj 2024 20:16