UFC

Damir Hadžović potpisao novi ugovor i najavio informacije o idućem meču

Damir Hadžović

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji regionalni borac u svom posljednjem nastupu izborio je novi ugovor

Odlične vijesti dolaze od strane Damira Hadžovića (14-6-0, 4-4-0 UFC). Bosanskohercegovački borac s danskom putovnicom, potpisao je novi ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Hadžo je informaciju podijelio na svom Instagramu profilu, a radi se o njegovom trećem ugovoru s UFC-om. Izuzev potpisanog ugovora, Damir Hadžović poručio je kako će uskoro biti poznat i datum (te ostale informacije) njegovog sljedećeg nastupa.

Trenutno posljednji Hadžovićev nastup, dogodio se u šestom mjesecu protekle godine. ''Bosnian Bomber'' jednoglasnom odlukom savladao je Yancyja Medeirosa i time je prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Bila je to važna borba za Hadžovića, jer treći poraz možda bi značio i kraj njegove UFC karijere. Međutim, Damir je izdržao pod pritiskom te je osigurao novi ugovor.

Bosanskohercegovački borac pomalo prolazi ispod radara kad se priča o ponajboljim regionalnim borcima. Hadžović je član UFC-a šest godina i upisao je osam nastupa za najjaču MMA promociju. Hadžo je pobjeđivao dobre borce poput Marcina Helda, Nicka Heina, Polo Reyesa te spomenutog Medeirosa. Poraze je doživljavao od kvalitetnih protivnika, a među njima svakako se ističu Renato Moicano i Mairbek Taisumov.

Detalji Hadžovićeva novog ugovora, trenutno nisu poznati. Međutim, nestrpljivo iščekujemo konkretnije informacije o sljedećem Damirovom nastupu i vjerujemo kako će nam priuštiti još jedan zanimljiv meč-

Linker
05. svibanj 2024 08:53