UFC

Dana nazivao Jonesa ‘smećem‘ i ‘propalicom‘, a za legendarnog teškaša rekao Fertiti: ‘Pokopaj tog glupana‘

Dana White

 JOHN RIVERA/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA John Rivera/icon Sportswire/newscom/profimedia
Antimonopolska tužba na vidjelo je iznijela brojne diskutabilne korespondencije UFC-ovih čelnika

Godine 2014. skupina bivših UFC-ovih boraca, među kojima su najpoznatiji Cung Le, Jon Fitch i Brandon Vera, podnijela je tužbu protiv najjače svjetske MMA organizacije tražeći između 800 milijuna i 1,6 milijardi dolara odštete. Navedena tužba teretila je UFC, odnosno Zuffu, za manipuliranje industrijom mješovitih borilačkih vještina na način koji šteti samim borcima, a tužba je početkom kolovoza i potvrđena.

U javnost su prethodno već izašli dokumenti iz predmetne antimonopolske tužbe iz kojih su vidljive korespondencije između Dane Whitea i Lorenza Fertite u kojima su borce nazivali pogrdnim imenima, spominjali "rezanje grla" i "oduzimanje daha dok ne tapkaju", a portal Bloody Elbow sada je došao u posjed novih prepiski s istim akterima u glavnoj ulozi, a u kojima dominira sličan narativ.

Ovog puta na meti Whitea i Fertite našao se legendarni Mark Hunt. Fertita je, naime, u kolovozu 2014. obavijestio Whitea kako spor oko ugovora legendarnog teškaša nije riješen, na što mu čelni čovjek UFC-a odgovara: "U redu, on je glupan. Pokopaj ga".

Tijekom svog iskaza pred sudom, White je pokušao objasniti da je pod "pokopaj ga", mislio na to da Fertita tuži Hunta. Kasnije je i došlo do sudskog procesa između izazivača za (privremeni) pojas teške kategorije UFC-a i same promocije, s tim da je postupak pokrenuo Hunt, i to godinama nakon što je plasiran ovaj mail.

Bloody Elbow je, također, objavio i SMS poruke s kraja svibnja 2014. u čijem je središtu Jon Jones. Mjesec dana ranije, naime, White je najavio Jonesov revanš s Alexanderom Gustafssonom, dok se "Bones", umjesto toga, htio boriti protiv Daniela Cormiera.

"Što je s Jonesom? Je li se popravio ili je i dalje smeće?", upitao je Dana Fertitu, a ovaj mu odgovara: "I dalje je glupan, ali približavamo se dogovoru. Nisam dao novac, ali sam poslao pismo s ultimatumom".

"Odlično, je**š tu propalicu, Lorenzo. Mora znati da ga ne trebamo ili će nas je**ti još više nego što to već radi", zaključio je White.

Linker
27. travanj 2024 08:44